Dtum
Login with Facebookk
1932 | Február

Ferencváros – Nemzeti 5:1 (3:0)

Hungária út. – 3000 néző. – Bíró: Csárdás
A bajnokság első helyén álló Ferencváros jól startolt, pedig az egyiptomi fáradalmakat pihenő Sárosi nem vett részt a meccsen. A födözetsor így Turai-Lyka-Lázár összeállításban játszott. A nagy hideg és havazás ellenére igen szép számmal megjelenő közönség érdeklődése elsősorban az Egyiptomot járt játékosok felé irányult.

A túra és a hosszú utazás nem vette elő túlságosan őket. Sőt ellenkezően, mind a négy „egyiptomi” pompásan játszott, különösen Turai, aki olyan élénk volt, mintha az egész telet „átaludta” volna. Csapatának legjobb embere volt.

A Ferencváros kezd, de a Nemzeti vezeti az első veszélyes támadást a bizonytalankodó zöld-fehér védelem jóvoltából. Horváth azonban a kapu mellé lő. Ezután a Ferencváros veszi át a támadó fél szerepet és már a 3. percben meg is szerzi a vezető gólt. Takács II. labdáját Toldi a 16-os tájáról a hálóba lövi (1:0).

A Nemzeti támadással felel és eredménytelen kornert ér el. A 11. percben Gergely-Szenes pompás összjátéka után az utóbbi gólt lő, de a bíró offszájd címen nem adja meg. Korányi könnyelműsködéséből majdnem gól lesz.

Takács II lövését Gallina védi, majd Tánczos beadásnak szánt labdáját húzza le nagy biztonsággal. Turai egészen a kapu közelébe küzdi magát és váratlanul lapos bombalövése csak hajszálnyira csúszik a léc mellé.

Táncsos maga mögött hagyja az egész fekete-fehér védelmet és néhány lépésre a kaputól holtbiztos helyzetben áll szemben Gallinával- Lövés helyett azonban érthetetlenül a szintén kitűnő helyzetben lévő Toldihoz passzol. Aki átlépi a labdát és az odaérkező Flóra most már fölszabadit. Óriási helyzet volt!

A Nemzeti csatársora szép akciókkal közelíti meg Amsel kapuját, de a mezőnyben pompásan játszó Gergely a kapu előtt bosszantóan sokat hibáz. A 20. percben Turai a 16-os vonalról szabadrúgást irányit Gallina kapujára és az erős lövés érintés nélkül csúszik közvetlenül a léc alá (2:0)

A következő percben a Nemzeti rúg eredménytelen kornert. Kohut lövéséből a másik oldalon születik sarokrúgás, amelyet Szendrő hárít el. Még Tánczos lő kapu fölé, azután ismét a Nemzeti lendül támadásba. Gergely egyedül száguld a kapu felé, de Amselnek az utolsó pillanatban sikerül menteni.

A 30. perc ferencvárosi kornert hoz. Amelyből nagy kavarodás támad, a játékosok lökdösik egymást, végül a bíró fütyül és a 6 ’62-es vonalon föloldja a labdát. Nagy nehezen kikerül a csomóból a labda és a Nemzeti-kapu mellé lő. Ferencvárosi kornert Szenes szabadit föl a 35. percben.

A nemzeti most erősen szorongatja a zöld-fehér kaput, Gergely kerül ismét gólhelyzetbe, de Amselnek gurítja a labdát. A félidő utolsó percében Lyka kornerből kapufát fejel, a visszapattanó labdát Szedlacsek ugyancsak fejjel juttatja a hálóba (3:2).

A második félidőben hosszú ideig eseménytelen mezőnyjáték folyik. Az első esemény Tánczos beadása, amelyet Toldi egy lépésről kapura fejel, de Gallina védi a biztos gólnak látszó labdát. A zöld-fehérek most nagy fölényben vannak. Toldi átmegy két emberen és kapu fölé bombáz. Takács II. a kifutó Gallina mellett elhamarkodva mellé lő.

A 16. percben takács II. offszájd gólt lő. A nagy Ferencváros-fölényt egy Nemzeti-korner szakítja meg. Kohut futtából hatalmas lövést irányit, amely csak centiméterekkel süvit el a sarok mellett. Lázár erős helyezett lövését Gallina remek elvetéssel tolja kornerre. Bihámi fordulásból lő mellé. A 34. percben eredményre vezet a Fradi-fölény. Takács II. átpasszolja a labdát Szedlacsekhoz és a center közelről gólt lő (4:0).

Takács I. hibájából a Nemzeti ér el kornert, de Korányi hatalmas rúgással fölszabadit. Fekete-fehér támadás ígér gólt, de Korányi az utolsó pillanatban megmenti a helyzetet. A 43. percben Flóra a befelé kanyarodó Kohutot a 16-oson belül hátulról elkaszálja. A tizenegyest Toldi kétszeri újra rúgatás után juttatja a hálóba (5:0).

A 45. perc meghozza a Nemzeti egyetlen gólját. Bihamit Takács I. elbuktatja, ezért is 11-es jár, Flóra rúgja a felső jobb sarokba: (5:1) és ezzel beállítja a végeredményt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
"Flirt" a Nemzetiben
A Nemzeti Szinház e hó 4-ikén ismét új magyar darabot mutatott be:...
Új autóútcsoda Köln és Bonn között Új autóútcsoda Köln és Bonn között
Augusztusban adták át ünnepi keretek közt a forgalomnak a 20 km....
A Magyar Acél tőkeemelései A Magyar Acél tőkeemelései
A Magyar Acélárugyár Rt. tőkeemelési tranzakciói azonkívül, hogy a...
Újpest – ErSo MaDISz 6:0 (1:0) Újpest – ErSo MaDISz 6:0 (1:0)
Az Újpest kezdi a játékot, nagy iramban indul a mérkőzés. A 4....
Mexikó Mexikó
Mexikó, melyet örök forradalom hazájának is neveznek, háboru esetén...
Vége a komédiának Horvátországban Vége a komédiának Horvátországban
Ugyanazon a napon, a melyen a magyar képviselőház az egyszakaszos...
Nyerskosztosok, Raquel Torres filmszínésznő különös akciója Nyerskosztosok, Raquel Torres filmszínésznő különös akciója
Amerikában már régen nagyon sok vegetáriánus él és alig van az...
Az anyaczárné élete Az anyaczárné élete
A Romanov-család végzete lesújtott az anyaczárnéra is. Ő III. Sándor...
Élvemaradottak útja Élvemaradottak útja
Élvemaradottak útja címen Vass Tamás írását közöltük a Nyugat utolsó...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98