Dtum
Login with Facebookk
1931 | November

Ferencváros – Újpest 1:0 (1:0)

Ez a szezonvégi derbi is csalódást hozott. A régi idők nagy nívójú játékától elszokott közönség azt hitte, hogy a két vezető csapat találkozása meg fogja hozni azt a sportot, amelyért a futball rajongói ebben a szezonba olyan sokszor hiába mentek ki a pályákra.

Ezúttal is csalódtak, pedig a mérkőző felekben megvolt a legjobb szándék, hogy tudásuk legjavát nyújtsák annak a közönségnek, amelynek oly sokkal tartoznak. Vártuk ezt a derbit, ahol a két vezetőcsapat teljes készültségben, állig felfegyverkezve vívja meg a bajnokság pálmájáért folyó küzdelemben ezt a fontos harcot.

Nem a csapatokon, hanem a véletlen körülményeken múlott, hogy a mérkőzésen nem tudott kibontakozni nagyvonalú játék s mindkét fél messze alatta maradt eddig mutatott formájának.

A Ferencváros fölényével indul a mérkőzés, amit a három Ferencváros-korner is igazol. Lassankint az Újpest is belemelegedik a játékba s Avar zúgó bombája alig kerüli el a zöld-fehérek kapuját. Spitz egy lépésről a kapu helyett emberbe lövi a labdát.

Az Újpest most erőteljesen viszonozza a zöld-fehérek kapu előtti portyázását és percekig a Ferencváros kapu előtt folyik a játék és sikerül is a kornerarányt 3:3-ra egalizálni.

A 15. percben dől el a mérkőzés sorsa. Tánczos lefutását Kővágó hatalmat rúgással a középvonalon túlra továbbítja, ahol Sárosi stoppolja. Ezalatt Tánczos túlságosan kényelmesen jön vissza a pályára. Sárosi továbbít Takácshoz, aki gondolkozás nélkül ösztönszerűleg előreadja a labdát az offseidről jövő Tánczoshoz.

Tánczosnak ezt a beavatkozását a bíró elnézi. Tánczos a labda elé megy, azt birtokába veszi és pontosan centerez. Toldi éles fejessel megszerzi a Ferencváros győzelmét jelentő gólt. Maga a gól körül nem történt szabálytalanság, de a támadást elindító helyzet kétségtelenül offszeid volt. Ezt a bíró nem vette észre, amiből aztán megszületett a győztes gól.

A gól Toldi veszedelmes fejesét Huba nagy bravúrral hárítja el. Sárosi Avarral összeütközik és sérülten hagyja el 6 percre a pályát. Lyka és P. Szabó között támad nézeteltérés. Lyka faultolja P. Szabót, aki aztán később kiegyenlít. A kis Takács lövése veszélyezteti az Újpest kapuját.

A félidő második felében Újpest kerül fölénybe és sok veszélyes helyzet adódik a Háda által nagyszerűen védett kapu előtt. Az újpesti csatárok azonban mindent kihagynak. Turay megsérül és kiáll. Tíz emberrel aztán Újpest uralja tovább a mezőnyt.

A második félidőben Turay éles lövését Huber kiejti, a ráfutó Toldi közelről emberbe lő s a szép támadásnak csak korner lesz az eredménye. Utána P. Szabó fut le és gyilkos erejű lövése a kapuléc mellett süvit el. Avar egy pillanattal elkésik a beavatkozással. P. Szabó fejese a kapulécről pattan vissza.

Tánczos-Dudás párharcát Kővágó csak kornerre tudja szerelni. A 16. percben Turay és Szalay olyan szerencsétlenül fejelnek össze, hogy Turay aléltan esik össze. Kiviszik a pályáról s nem is tér többet vissza. Most egy-egy nagy helyzetet fúj le offszeid címén a bíró az Újpest és a Ferencváros kárára. A játék kezd kissé túl erélyes kereteket ölteni s a mérkőzés kevés szépségét a faultok sorozata még jobban lerontja.

A Ferencváros tíz emberrel nehezen tud ellenállni az Újpest heves ostromainak, de végre is sikerül, mert Avar a döntőhelyzetekben sokat forgolódik. A 43. percben még egy rohamot indít a Ferencváros, amelyből kornert ér el. Újpest elhárítja a veszélyt a Klug Frigyes bíró már jelzi is a mérkőzés végét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az Újpest profi labdarúgócsapata A Ferencváros profi labdarúgócsapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98