Dtum
Login with Facebookk
1933 | Június

A tőrvívás Európa-bajnoka az olasz Guaragna

Mialatt a hölgyek a döntőmérkőzéshez készülődnek, a középső planson az európai férfi tőrvívóbajnokság döntője is megkezdődik. Egyszerre érkeznek az olaszok a hosszú Gaudini vezetésével és Sápadtan ülnek le a plans körül.

Velük szemközt helyezkednek el a magyar fiúk és az egyetlen angol: Lloyd. Közben újabb izgalom! Kitűnő régi versenyzők, akik valaha olimpiai bajnokságot nyertek Magyarországnak, veszekednek a rendezőkkel, mert ugyanarra a sorsra jutnak, mint az újságírók: őket is ki akarják küldeni. Kiabálnak, vitatkoznak:
Annyit mégis csak megérdemlünk, hogy közvetlen közelről nézhessük a küzdelmet!

Sokan elmennek és csak az öregebbek közül figyelhetik egypáran a kordonon belül a verseny lefolyását. Az első meglepetés, hogy Gaudini, a nagy favorit vereséget szenved a másik olasztól, Guaragnától 5:3 arányban. Moraj a tribünön, erre senki sem számított!

Nagy derültség közben kerül szembe egymással a 210 cm-es Gaudini és a 160 cm-es Di Rosa. Percekig nevet a közönség, tapsol, ujjong: nem mindennapi látvány az olasz Dávid és Góliát harca. A zsűri elnöke en garde-ot vezényel, csattognak a pengék és következik a nagy meglepetés! Az apró kis Di Rosa is megveri Gaudinit, az Európa-bajnokság nagy favoritját.

Most magyar párt szólítanak a porondra: Hajdut és Maszlayt. Mindenki izgatottan figyeli a két magyar vívó mérkőzését. Hajdu érthetetlenül gyöngén kezd és Maszlay pillanatok alatt 5:2-re veri. Félnyolckor kigyulladnak a szigeti pálya lámpái, vakító fényben vívnak tovább.

Kezd hideg lenni, de a drukk nagy melegítő. Félnyolckor az angol Lloyd vezet: még veretlen. Vajon ki fogja elsőnek megverni? Nem kell sokáig várni… A hatalmas Gaudini hosszú, kemény küzdelemben megveri az angolt.

Háromnegyed nyolckor megérkezik Gömbös miniszterelnök, aki az előkelőségek részére fenntartott helyen foglal helyet. a miniszterelnök régi vívó. Nagyon érdekli a küzdők minden mozdulata, minden asszót, minden érdekes tust magyaráz környezetének. A megvilágított planson verekszenek a vívók.

A megafon hirdeti: Guaragna vezet négy gőzelemmel és egy vereséggel. Együtt halad di Rosával, akinek szintén 4 győzelme van, utánuk következik harmadik helyen Lloyd három győzelemmel. Az angol Lloyd a közönség kedvence. Ez az angol fiú a világ egyik legkitűnőbb tőrvívója. Kitűnően kezeli a pengét, minden akciója után felzúg a taps és ha olasz vívóval kerül szembe, mindenféle lamentálásra és vitatkozásra csak gyönge mosollyal válaszol.

Közben Guaragna veri Maszlayt 5:3-ra, Hajdu Bocchinot, azután kerül sor a Macerata-Lloyd - mérkőzésre. Lloyd 5:1-re győzi le Maceratat. Ezután az est legérdekesebb mérkőzésére állnak fel a vívók: Guaragna és Lloyd. Ha az angol győz, akkor már nem lehet megakadályozni Európa-bajnokságát.

Fej-fej mellett haladnak és nagy izgalom közepette 4:4-re áll a mérkőzés. Lloyd támad, Guaragna védi a támadást és riposztozik. Jekelfalussy a zsűri elnöke, megkérdezi a szavazóbírákat, akik nyilatkoznak. Az egyik azt mondja, hogy Lloydnál mely volt a tus, a másik azt mondja, hogy nem látta és Piller már enunciálja: Tuss Lloyd, győz Guaragna.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Jó üzlet az autó Jó üzlet az autó
A fővárosban ujabban szinte rohamosan szaporodik az automobilok...
A Santelli-iskola csapata mérkőzése Ausztria vívóival A Santelli-iskola csapata mérkőzése Ausztria vívóival
A Santelli-iskola bécsi vendégszereplése nem járt kellő sikerrel, sem...
Návai Aladár: Nem bús, de szomorú magyarok Návai Aladár: Nem bús, de szomorú magyarok
Igazán, legalább egyelőre bús magyarok lettünk, pedig eddig csak...
A Nemzeti hajós-egylet birtokában lévő versenydíjak A Nemzeti hajós-egylet birtokában lévő versenydíjak
1. Serleg. Nyerte a "Nemzeti hajós-egylet" az 1875. évi dunaföldvári...
Malta: egy világbirodalom pillére Malta: egy világbirodalom pillére
Nincs nap, hogy a hadijelentésekben szó ne lenne Malta-sziget...
Nagy Tibor a BKE-ben Nagy Tibor a BKE-ben
Emlékezetes még a korcsolyázó sportot figyelemmel kísérő közönség...
Az automobilsport két versenye Az automobilsport két versenye
A junius közepén Dieppe-Eu-Londiniéres között lezajló Grand Prix-re...
Háborúban hallgatnak a múzsák Háborúban hallgatnak a múzsák
"1944. március 19-én Németország megszállta Magyarországot. Három...
Temetés az alkonyatban Temetés az alkonyatban
Nyolcz óra van. Harangok öble Kondul a titkos messzeségbe, Az égalj...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98