Dtum
Login with Facebookk
1933 | November

Idegenforgalmi érdekeket sért az új munkaszüneti törvényjavaslat?

Az érdekeltek, elsősorban pedig a kereskedelmi és iparkamarák hónapok óta foglalkoznak azzal a törvényjavaslattal, amelyet a kereskedelmi minisztérium akar beterjeszteni az ipari munkának vasárnap és egyéb ünnepeken való szüneteléséről. Ennek a tervezetnek az egyik pontja kimondaná, hogy munkaszüneti napokon égetett szeszesitalokat árusítani tilos.

Ez nem új rendelkezés, de olyan megszorításokkal bővülne, amelyeket idegenforgalmi szempontból is aggályosnak találnak a likőrgyárosok. Legutóbb beadványt is intéztek a kereskedelemügyi miniszterhez, amelyben kérik, hogy a törvényjavaslat 7. szakaszát módosítsa. Munkaszüneti napokon csak 10.000-nél kevesebb lakost számláló községekben tiltsa meg az égetett szeszesitalok árusítását, de mondja ki, hogy fürdő- és üdülőhelyeken, étkező kocsikban, vasúti vendéglőkben, továbbá szállodákban a bennlakók részére ilyen szeszesitalok vasárnap is kiszolgáltathatók.

A külföldiek, főleg pedig az angolok és amerikaiak hozzá vannak szokva különböző aperitifekhez, whiskyhez, amelytől ez a törvény őket is eltiltaná.

De káros a magyar ipar szempontjából ez a nagy megszorítás, mert egyidejűleg nincs megtiltva, hogy külföldi vermuthot, malagát, portóit, sherryt stb. áruljanak ugyanakkor, amikor a magyar konyak vagy gyomorerősítő kiszolgáltatása tilos.

Előreláthatólag az idegenforgalmi érdekeltségek is csatlakoznak a likőrgyárosok kéréséhez és a törvényjavaslat már módosított formában kerül majd a parlament elé, ha a likőrgyárosok aggodalmát az illetékesek is osztják.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98