Dtum
Login with Facebookk
1934 | Január

Szilveszter

Fehér karácsony után fekete Szilveszter...Az utolsó cseppig elolvadt a vastag decemberi hó s langyos zefír száll a fekete pesti uccákon 1933. Szilveszter éjszakáján...De ez a fekete szín nem szimbólum: Budapest zeneszótól zengve s parádésan kivilágítva, nyüzsögve, forogva, vidáman kiöltözve vágott neki az újesztendőnek. Már a kora esti órákban megélénkült az autóforgalom, a villamosok és autobuszok zsúfolva voltak publikummal, mert a színházak és a kabarék, amelyek az éj folyamán több előadást is tartanak, korábban kezdték meg első előadásaikat.


Mindenütt nagy és gazdag programokkal várták a publikumot, amelynek nagy örömére, igen sok helyen pezsgő és malacsorsolás is volt.

A mulatóhelyeken érékes újévi ajándékokkal kedveskednek a hölgyeknek, s igazi és ál kéményseprők rajai járják be a várost, némelyek autótaxin is, amint ezt megfigyeltük. Hét és nyolc óra között hirtelen kiürültek a kávéházak és az éttermek, mindenütt lázas takarítás és terítés folyt. Az első vendégek fél kilenc óratájban jelentek meg.

 

Mindenütt szerződtettek zenekarokat is, olyan helyeken is, ahol különben egész éven át nincsen zene, egyszóval Budapest nagy szilveszterezésre készült az idén.


Karneváli hangulat van az uccán, az emberek ma vidámak akarnak lenni, és az utolsó rézfityingjüket is el akarják mulatni. Nem hiába élünk már évek óta a levegőből: a helyzet úgynevezett szignatúrája ezen a szilveszteri éjszakán – a luftballon!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98