Dtum
Login with Facebookk
1935 | Április

A kis Fröchlich csalás és sikkasztás miatt feljelentette Steiner Simi karmestert

A ,,kis Fröchlich” csalás és sikkasztás miatt feljelentette Steiner Simi karmestert, aki megszökött...

Fröchlich Károly bártulajdonos a Budapesten magyarosodott kis Fröchlich bárzongorista, vasárnap délelőtt izgatottan jelent meg a főkapitányságon.


Feljelentést akarok tenni-mondotta-Steiner Simi karmester és artista ügynök ellen, aki kétezerkilencszáz pengőmet elsikkasztotta. Ezután feljelentést tett csalás és sikkasztás miatt Steiner Simi ismert jazzkarmester és artistaügynök ellen.

Steiner Simi az elmúlt években zenekarával az északi országokban játszott. Tavaly tért haza Budapestre, de minthogy nem tudott elhelyezkedni, zenekarát feloszlatta és artistaügynökséget nyitott.Az ügynökség azonban nem vált be és az egykor divatos jazz karmester elhatározta, hogy revűtársulatot szervez és azzal külföldre utazik. Elsőrangú táncosnőket válogatott össze, táncmesterrel betaníttatta őket, kosztümöket és díszleteket tervezett és bőséges fényképanyagot küldött széjjel külföldre. A Léderer és Társa bécsi artistaügynökség útján a magyar tánccsoportot leszerződtették a milánói Trianon varietéba.

Miközben Steiner Simi a társulatot szervezte, elfogyott a pénze és társat keresett. A társ Fröchlich Károly lett, aki kétezerkilencszáz pengőt adott át Steiner Siminek. Mikor a társulat a milánói Trianonba érkezett, a varieté igazgatója: Boccassini megdöbbenve állapította meg, hogy a kezei között levő fényképeken látható táncosnők nem azonosak azokkal, akik a föllépésre jelentkeztek. Boccassini nem hagyta az Európa balettet fellépni, átadott Steiner Siminek hatszáz lírát, aki erre
a pénzzel megszökött a társulattól.

De nem feledkezett meg arról, hogy becsomagolja a társulat színpadi ruháit és díszleteit és szó nélkül magukra hagyta a szerencsétlen táncosnőket, akik napokig éheztek a milánói szállodában, mindaddig, amíg Fröchlich Károly útiköltséget küldött nekik.
Steiner állítólag Gibraltár felé szökött..

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98