Dtum
Login with Facebookk
1935 | Augusztus

Felrobbant a párizsi konferencia

Párizs, augusztus 18.
(Az Havas ügynökség jelentése.)
Vasárnap este 8 órakor Laval hivatali szobájában fogadta a sajtó képviselőit és a következő közleményt olvasta fel előttük: Laval, Eden és Aloisi összejöttek Párizsban, hogy módot keressenek az olasz-etióp viszály békés megoldására.


Mindeddig nem tudták a tárgyalásnak olyan alapját megtalálni, amely lehetővé tenné számukra a konfliktus megoldását. A vita folyamán tett javaslatok megvizsgálása során olyan nehézségek merültek fel, amelyek szükségessé teszik a javaslatok megkezdett tanulmányozásának félbeszakítását. Az eszmecserét diplomáciai úton folytatják.

Franciaország folytatja erőfeszítéseit….

Párizs, augusztus 18.
(Az Havas-ügynökség jelentése.) Az este folyamán félhivatalos francia körökben kijelentették, hogy a háromhatalmi értekezlet elhalasztását nem kell annak tekinteni, hogy véglegesen befejezték volna az olasz-abesszin-ügy békés megoldására Párizsban megkezdett megbeszéléseket.


Franciaországnak Olaszországhoz való barátsága már eddig is rendkívüli erőfeszítésekre késztette a francia bizottságot, amely ezeket az erőfeszítéseit a lehetőségek végső határáig folytatni fogja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Pierre Laval Eden Aloisi Teclé Hawariate, Abesszínia egyik népszövetségi delegátusa és Jete tanár, az egyik kiküldött a döntőbíróságban
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98