Dtum
Login with Facebookk
1935 | December

Walt Disney karácsonya

Ki ne ismerné az édes, bolondos, okos három ki malacot, akiknek annyi kalandjuk volt a malacpecsenyére vágyakozó zord farkassal, hogy a világ összes gyerekei rajongtak értük? … És ki ne ismerné a rettenetes, fogait csattogtató, zord farkast, aki a nagymama betegágyába bújva akarta megtéveszteni – no és természetesen bekapni- a látogatóba érkező Piroskát?...

A bűbájos mesefigurák Walt Disney rajzos, színes filmjeiről röppentek a képeskönyvekbe, amelyeknek népszerűsége páratlan a gyerekirodalomban. Két ilyen gyönyörű képeskönyv már egy éve hirdeti „A három kis malac” és a „Piroska meg a farkas” meséjét és kalandjait.

Az idei karácsonykor sem feledkezett meg Walt Disney a kicsinyekről a két említett képeskönyv mellé két újjal ajándékozta meg őket. A két köny: Miki Egér Óriásországban és a Nyolc kisgyerek karácsony éjszakája címet visel és méltóan sorakozik az előző kettőhöz. Miki Egérnek egyik különösen méltóságos kalandját Óriásországban örökíti meg az új képeskönyv, tökéletes rajzokban, és szövegekben. A Nyolc kis gyerek karácsony éjszakája, viszont csupa báj és költészet, írásban és képben arról mesél, hogy hogyan érkezik meg Karácsonyéjszakáján rénszarvasfogatán a Mikulás és hogyan díszíti fel a karácsonyfát a kicsinyek számára ezer játékot rakva a fa alá a nyolc kisgyereknek.

Mind a négy képeskönyv csupa kedvesség, báj, szelíd derű, édes humor s az ötletes mese szövegét olyan rajzok illusztrálják, amelyek örök életűek.

Walt Disney könyveit a Palladis Rt. adta ki a legelőkelőbb kiállításban, s a könyvek nyomása, a képek színezése s a reprodukciók tökéletessége igazi büszkesége a magyar grafikai iparnak. Egy-egy könyv ára 3 pengő 60 fillér.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98