Dtum
Login with Facebookk
1936 | Augusztus

Apróságok

Az Arisona, a pesti éjszaka királynője, csütörtökön, 13-án kezdi szezonját. Valóságos csipke-szimfónia, álomszerű szín és fénypompa várja a mulatni vágyó külföldieket és pestieket. A művészet és ízlés immár világhírűvé lett ékszerdoboza új pompával, a megszokott speciális világvárosi műsorral várja publikumát.

A Barta ucca 3. alatt, Budán, az Istenhegyi út közelében villát építtet Bornemissza Géza iparügyi miniszter. A villa egyemeletes lesz, egész kicsi kert van mellette és az udvarban garázs épül. Szeptember végén költözik be a miniszter..


A két magyar világbajnoktól kapott vasárnap reggel sürgönyt szerkesztőségünk. A távirat így szól:
Berlin, olimpiai stadion. 100043 23/21 9 1240. Köszöntjük az újság értékes támogatását győzelmünkhöz. Ezen újság cikkei hozzásegítettek a diadalhoz. Zombori, Kárpáti világbajnokok.

Megnyílt újra Budapest legelegánsabb kis bárja, a Prince of Wales, a Dunakorzón. A sötét faburkolatú, finom kis bonbonniere egyike a legnépszerűbb budapesti helyeknek, s mióta a walesi herceg is meglátogatta, idegenforgalmi nevezetesség-számba megy. Megnyitójára kivonult a bár arisztokrata törzskara, sok külföldi, akik remekül szórakoztak. A kitűnő zenét nem győzték eleget dicsérni!

Londonból írja a Notesz egyik olvasója: Most nyílt meg a londoni autógramm tőzsde! A teremben ugyan olyan zaj, izgalom, mint a Szabadság téren, csak itt tízezer annyian adnak- vesznek, mint otthon, akár a részvény, akár a gabonapiacon. Az első napon a következő árfolyamok alakultak: Shakespeare 1 millió font (ebből mindössze négy darab van a földkerekségen) G. B. Shaw125 font. Stalin 125 font, Mussolini 125 font. Hitler 50 font, Shirley Temple 1 font.

Szegeden végignéztük a Tragédiát! Kritikát már sokat írtak az előadásról. Itt csak röviden ennyit állapítsunk meg: az ötletes és tehetséges rendezés, a felvonulások, gigászi méretek, forradalmi tömegjelenetek felejthetetlen élményt jelentenek..Beszéljünk azonban most arról, hogyan tudja Szeged lebonyolítani azt a szokatlan, óriási vendégforgalmat. Ismerjük el: nagyon jól! A rendőrség, a város csak dicséretet érdemel. A rendőrök udvariasak és minden szegedi bennszülött személyes kötelességének érzi, hogy a budapesti, vidéki, külföldi vendégeknek rendelkezésére álljon. A lakáskiutalást is jól szervezték meg: jó előre bejelentették a magányosok az idegenek rendelkezésére bocsátható szobáikat, az IBUSZ végigjárta ezeket a szobákat, megállapította, valóban alkalmasak-e a vendégfogadásra és megszabta az árakat is. Mindenkinek tudnak helyet és szobát adni Szegeden.
Kifogásaink:
1. Egy hivatalnok a lakásadó meg a vendég személyi adatairól, foglalkozásáról, budapesti lakásáról, egyéb életkörülményeiről, fel és lemenő rokonairól, kalligrafikus írással, csodálatos nyugalommal olyan hosszadalmas jegyzőkönyvet vesz fel, hogy az embert már apróbb idegrohamok kerülgetik.
2. Nincs a város közepében garázs. Az egyik állítólagos garázs ajtaján még csengő sincs, félórás dobolásunkra és dörömbölésünkre az egész ucca felébredt, csak a garázs személyzete folytatta édes álmát. A másik, messzebb lévő garázsban volt ugyan hely, de nem volt ember: magunk nyitottuk ki a kaput, titokban állítottuk be a kocsit a többi közé, egész idő alatt egy lelket sem láttunk: ha eszünkbe jutott volna, akármelyik autót elhajthattuk volna...

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98