Dtum
Login with Facebookk
1938 | Augusztus

Internálótábort építtet a belügyminiszter Egerben

Eger, augusztus 28.

Érdekes és izgalmas gyűlést tartott Eger városának képviselőtestülete: a rendes havi közgyűlés során tárgyalta a belügyminiszternek azt a leiratát, amelyben területet kér Eger várostól, hogy azon internálótábort építhessen. Frank Tivadar helyettes polgármester közölte, hogy a belügyminisztérium terve szerint körülbelül ezer őrizetbe vett személyt akarnának a negyven holdnyi tábor területén foglalkoztatni.


A képviselőtestület úgy határozott, hogy elvben hozzájárul a belügyminiszter tervéhez, de kijelenti, hogy a város egyelőre területről nem tud gondoskodni. Óriási botrány és kiabálás tört ki akkor a képviselőtestület tagjai között:


- Nem kell Egerbe internálótábor! Nem kell nekünk ez a veszedelmes népség! – kiáltozták és percekig tartott, amíg a vihart el lehetett csitítani. A polgármesterhelyettes ezután kijelentette, hogy Eger számára előnyös lenne, ha az internálótábort a városban építenék fel, mert egyrészt sok építőmunkást foglalkoztatnának, másrészt pedig az ezerfőnyi internált és őreik jelentősen fokoznák a fogyasztást. A közgyűlés ekkor megváltoztatta előbbi határozatát és úgy döntött, hogy hozzájárul az internálótábor létesítéséhez és felhatalmazza a polgármestert, hogy lehetőleg a városi legelő környékén jelölje ki az internálótábor céljaira alkalmas területet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98