Dtum
Login with Facebookk
1938 | Október

Csak 2:1-re verte a Kontinens válogatottja Hollandiát

Pozzo kedden állítja össze csapatát

Amszterdam, október 23.
Vasárnap játszották a kontinens válogatottjai próbamérkőzésüket az október 26-án az Arsenal pályán Londonban Anglia elleni mérkőzésük előtt. Az amszterdami edzőmérkőzésen a kontinens csapatának Hollandia válogatott csapata volt az ellenfele.

A kontinens válogatottja az első félidőben a következő összeállításban lépett pályára:
Olivieri – Foni, Rava – Kupfer, Andreola, Kitsinger – Aston, Zsengellér, Piola, Braine, Brustad.

A kontinens válogatott nem mozgott magas színvonalon. A lelkes hollandus csatársor igen sokszor veszélyeztette Olivieri kapuját. A fedezetsorban Andreola és a két szélső fedezet sehogyan sem értette meg egymást és hasonló volt a helyzet a csatársorban, amely ugyancsak széteső játékot mutatott.

Piola, aki a közelmúltban, több ízben is megsérült, kerülte a közelharcot és láthatóan kíméli magát. Sok kívánnivalót hagyott hátra az összjáték is. Piola és két összekötője, Zsengellér és a belga Braine között. Az első félidőben egyedül Astor jobbszélső ütötte meg a mértéket.

Szünetben Pozzo – aki a szövetségi kapitányi teendőket végzi – változtatott a csapaton: Braine helyére a német Hahnemann került, viszont Braine átvette Zsengellér helyét, aki a második félidőben nem játszott.

Aston jobbszélső helyére az olasz Colaussi jutott, Oliveri a hollandus kapuba állt bevédeni, a kontinens kapuját pedig Dijkstra védte.

A második félidő már sokkal tetszetősebb és jobb játékot mutatott. A 19. percben a kontinens válogatott egyéni akcióval szerzett gólt, a 24. percben Foni öngólt vétett és így a holland csapat egyenlített, de a 35. percben Hahnemann Piolától kapott labdával megszerezte a kontinens csapatának a győzelmet.

A csapat hétfőn délben már Londonban lesz, ahol Pozzo szövetségi kapitány kedden véglegesen összeállítja az Anglia ellen szereplő tizenegyet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98