Dtum
Login with Facebookk
1939 | December

Apróságok

Vasárnap este a csillogó karácsonyfa alatt tartják meg eljegyzésüket borsai Csorba Klára és verőcei Andrássovich István repülő hadnagy. Csorba Klára neve nem ismeretlen a magyar közönség előtt, még a háboru előtt a nagy külföldi lapok is többször hírt adtak róla, mint a sanghaji rádió közkedvelt magyar a énekesnőjéről. Csorba Klára akkor az Indiai óceánon tett nagyobb hajóutat így került el Sanghajba, ahonnan mint első magyar utas szállt fel az ,,Atlanti Clipper”-re amely a ,,Jenki-Clipper” testvérgépe. A csendes-óceán utvonalán Haway érintésével érkezett San Franciscóba, ahol magyar hangversenyt adott s ugyanígy magyar énekelőadásokkal szerepelt Detroitban, Chicagóban s végül Newyorkban.
Az amerikai metropolisból közvetlenül a háboru kitörése előtt érkezett haza a karácsonyi menyasszony, aki jelenleg Budapesten, a Stefánia-uton saját villájában lakik….

Magyar szabadsághős szobrát avatták fel vasárnap délelőtt a Teréz-körút és Szondy-utca sarkán- Német Aladár elkészíttette Bory Jenő szobrászművésszel Szondy Györgynek, Drégely vértanuságot szenvedett hős védőjének szobrát. Az emlékmű felavatási ünnepségén sok előkelőség jelent meg. Nagy László képviselő mondta az ünnepi beszédet. Ezután a Szondy-család nevében dr. Szondy Viktor külügyminiszteri minisztertanácsos ismertette a család történetét, majd elhelyezte a szobron a Szondy-nemzetség koszoruját. Végül Németh Aladár a Britannia-szálló igazgatósága és alkalmazottai nevében koszoruzta meg a szobrot…

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98