Dtum
Login with Facebookk
1941 | Május

A kitűnő ludovikás gárda fölényesen győzött a Laky Dezső vándordíjas versenyen

A Ludovika Akadémia Üllői-úti sporttelepén bonyolították le az idei Laky Dezső vándordíjas főiskolai atlétikai versenyt. Ezt a pályát kevesen ismerik, noha bent fekszik a Józsefváros szívében. De hát a LASE bizony atlétikai szemszögből jó ideig nem hallatott magáról semmit.

Annál örvendetesebb, hogy most ismét erőteljesen bekapcsolódtak a jövő tisztjei a sportok királynőjének űzésébe. A LASE egykoron kiváló versenyzőket vallhatott magáénak. Hogy csak egy nevet említsünk, a LASE színeiben futott Zsitvay Zoltán, a legkiválóbb magyar futók egyike!

A LASE versenyzők közül a MAC-ból már ismert Mindszenthyn és Vitéz Csapón kívül szépen szerepelt, illetve győzelmet szerzett Rácz, Marjay, Berthy és Kertész.

Egyénileg Korompay 11.2-es 100-as ideje és Vitéz Csapó 1354-es súlylökése emelkedett ki, de szépen futott a 400-as mezőny élén Dévényi és Mindszenthy is. Vitéz Csapó és Mindszenthy éppen most jött vissza fárasztó gyakorlatról, úgyhogy az ő eredményeik bírálatánál ezt is figyelembe kell vennünk.

Az az érzésünk, hogy nyugodt készülődés esetén Vitéz Csapó súllyal még az idén eléri a 1470-et, Mindszenty pedig 400-on megközelíti a bűvös 50 mp-es határt. Ügyes diszkoszdobót ismerünk meg Kertészben. Szakadó esőben dobott 4118 cm-es eredményes szép jövőt ígér. Tehetséges a TF Jakója, amit 5440 cm-es gerelyvetése igazol.

A versenyen a honvéd tisztikar számos tagját ott láttuk és örömmel állapítottuk meg, hogy a jövő tiszti nemzedékének atlétikai versengését mindvégig élénk figyelemmel és lelkesedéssel kísérték.

Nem kétséges, hogy a LASE hamarosan ebben a sportágban is olyan előkelő szerepet fog betölteni, mint amilyent a vívásban, az evezésben és az öttusában betölt. Aminek nemcsak sportszempontból örülünk, hanem főleg azért, mert a mostani háborúban napnál is fényesebben beigazolódott, hogy a sportban edzett kitartó hadsereg nem ismer ellenfélt és akadályt útjában.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Vitéz Csapó, a ludovikások legjobb atlétája 1354 cm-es dobással nyerte meg a súlylökést Rácz a magasugrásban vitte győzelemre a Ludovika színeit Marjay (LASE) a távolugrás győztese A 3000 m-en győztes Berthy fogadja a gratulációt A 100 m-es verseny startja - Korompay, Harsányi, Marjay, Mindszenthy, Demeter, Horváth
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98