Dtum
Login with Facebookk
1942 | Február

Kikapott a bajnokcsapat!

Az ökölvívó csapatbajnokság második fordulója a papírforma győzelmét hozta, amennyiben mind a B. Vasutas, mind a BSzKRt fölényes, 11:5 arányú győzelmet aratott. Az első mérkőzésen a B. Vasutas fölénye pillanatig sem kétes győzelemben csúcsosodott ki, annak ellenére, hogy Jankovics legyőzte a vasutas Mestert.

Horváth mérkőzés nélkül győzött, mert Sampiás átesett a súlyhatáron. Ekkor egymásután győz Sallay, Vojnovich és Bene és a B. Vasutas már nem veszíthet, mert az eredmény 8:2. Az egész mérkőzésen alig akad izgalom, csupán a nehézsúlyúak - Nagy és Bene III - találkozása idéz fel hullámverést a kedélyekben.

Az első menet elején mindjárt Nagy lép fel támadólag. Egyik szabálytalan ütése földre is viszi Benét, aki tapogatja a tarkóját. Kilencig számol a mérkőzésvezető és Bene csak azért folytatja, mert „kintről” biztatják. Elkeseredetten veri vissza ezután Nagy támadásait és egyik erős ütése nyomán Nagy szemöldöke felreped.

Csak gong menti meg a vasutas öklözőt a leléptetéstől. Szünetben igyekeznek a sérülést rendbe hozni. Tomboló biztatás közben a második menetben megint Bene III támad, Nagy sérülése kiújul és a mérkőzésvezető a súlyos vérzés miatt a B. Vasutas versenyzőjét lelépteti.

Rövid és hangos szünet után lép szorítóba a tavalyi bajnok FTC és a nagy esélyes BSzKRt csapata. Az FTC az utolsó két évben vereség nélkül védte.

A fradista Selmeczi szemmel láthatólag félénken kezd Frigyes ellen. Frigyes azonban elfelejtette, hogy nem elég a technika, a győzelemhez erő is kell. Csak a tiszta ütésekre vigyáz, és mikor a fiatal Selmeczi látja, hogy Frigyes sem „harap”, egyre erőteljesebben üt vissza.

A harmadik menetben Frigyes arca fel is reped. Végeredményben azért Frigyes győz, de a bátor Selmeczi nagy tapsot kap. Bizony, a mérkőzés előtt sokkal nagyobb volt Frigyes tekintélye, mint utána. Hiába, egy Európa-bajnoktól a közönség sokat vár!

Szigeti, Szalay mérkőzésére is nagy érdeklődés közben kerül sor. A veterán Szigeti bemutatja, hogyan öklözik egy „öreg róka”. Rutinja, minden hájjal megkent ravaszsága ellen még a jó formában lévő Szalay is csak szabálytalanságokkal tud védekezni.

Ez erősen lepontozza teljesítményét és Szigeti győzelméhez nem férhet kétség. Szigeti bebizonyította, hogy még egyáltalában nem öregedett ki és csak - Pepper ellen „sérült”.

A nap csattanója az utolsó mérkőzés. Homolya és Szolnoki összecsapása előtt a fradistának adnak több esélyt. Szép, tiszta ütések váltják egymást és az első menetben a zöld-fehér versenyző némi pontelőnyre tesz szert.

A harmadik menetben azonban Szolnoki nagyon feljön. Erőteljesen támad és egyik hatalmas egyenesétől Homolya a földre kerül. Feláll ugyan, de végig roggyant marad és a fradisták is tapssal fogadják Szolnoki győzelmét.

A második forduló után az a helyzet, hogy a BSzKRt biztos bajnoknak tekinthető. A villamos-csapat versenyzői pompás formában vannak. A múlt évek nagyjai, az FTC és a BTK nagy vérveszteségen mentek keresztül.

Semmiképpen sem lehetnek komoly ellenfelei a BSzKRt-nak. Egyedül a B. Vasutasban láthatjuk a kék-sárgák ellenlábasát, bár a játékosállományuk nem ér el Frigyesékig.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Bene (MPSE) erős küzdelmet vív Nagy (B. Vasutas ellen) Frigyest (BSzKRt) hirdetik győztesnek Selmecivel (FTC) szemben Szentgyörgyi (szemben) támadásba kezd Tarapcsik ellen Szigeti leülteti ellenfelét, Szalayt
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Stereokopikus Röntgen-képek Stereokopikus Röntgen-képek
Ha az emberi test egy részét Röntgen-sugarakkal átvilágítjuk, akkor a...
A független munkáspárt bizalmatlanságot szavazott MacDonaldnak A független munkáspárt bizalmatlanságot szavazott MacDonaldnak
A független munkáspárt Manchesterben tartott értekezletén ugy...
Talajoltás Talajoltás
A talajnak baktériumokkal való beoltása (röviden...
Gyümölcsök műérlelése etiléngázzal és a lassított érlelés
A külföldi eredmények bennünket pusztán elméletileg érdekelnek....
Uralkodók ékszerei Uralkodók ékszerei
Vilmos német császár egy keskeny aranykarpereczet visel; az orosz...
Felborult a Kisfaludy Társaság békéje Zilahy Lajos megválasztása miatt Felborult a Kisfaludy Társaság békéje Zilahy Lajos megválasztása...
A közönségnek még máig sincs tudomása azokról a viharokról és...
Ki az ur Európában, a népuralom, vagy az önkényuralom Ki az ur Európában, a népuralom, vagy az önkényuralom
Egy hete adta ki Sándor király emlékezetes manifesztumát, amellyel a...
A hatodik magyar - olasz atlétikai verseny A hatodik magyar - olasz atlétikai verseny
A hatodik magyar-olasz nemzetek közötti atlétikai mérkőzés 72:69...
Bálint Aladár: Az Ernst Múzeum csoportkiállítása Bálint Aladár: Az Ernst Múzeum csoportkiállítása
Az a mód, ahogy az Ernst Múzeum az élő magyar művészeket szóhoz...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98