Dtum
Login with Facebookk
1941 | Január

Bajnokok veresége az ökölvívó csapatbajnokságban

BTK-M. Posztó 8:8, B. Vasutas-WMTK 10:6

Vasárnap délelőtt a Városi Színházban rendezték meg a XVI. ökölvívó csapatbajnokságot. A rendezés kifogástalan és pontos volt. Az első forduló máris meglepetést hozott: a BTK eldöntetlenül mérkőzött az M. Posztó csapatával.

A BTK-M. Posztó első mérkőzése a légsúlyban Várhegyi (BTK) győz Szabó ellen. 2:0 A bantam-súlyban Sampiás (M. Posztó), aki ma ennek a súlycsoportnak a legjobb versenyzője, tetszés szerint bánik el a fiatal Breitnerrel, aki a harmadik menetet fel is adja. 2:2.

A pehelysúlyban Torma I. (BTK), akit idegnélküli embernek neveznek, mert a legkeményebb mérkőzéseket is a legnyugodtabban küzdi végig, ezúttal is kezdetben „faarccal” tűri Molnár „szurkálásait”, de aztán rettenetes erejű jobb „szvinggel” állon találja ellenfelét, aki mint a szálfa vágódik végig a ring deszkáin. A bíró számolása közben megszólal ugyan a gong, de Molnár még a 2. menetben sem tér magához. Győz KO-val Torma 4:2.

A könnyűsúlyban a fiatal BTK-ista Sturm igen vitézül állt ellen a kitűnő Némethnek. Győz Németh. 4:4. A weltersúlyban kínos meglepetés érte a BTK-t, mert Barták (M. Posztó) nagy harc és verekedés után legyőzte Horváthot. Ezzel 6:4-re vezetett az M. Posztó.

A középsúlyban Torma II. (BTK) és Mezei állt a ringbe. Mezei eleinte igen merészen szállt szembe a nagy „kis Tormával”, de a harmadik menetben aztán Torma horgától k. o. lesz 6:6.

A kisnehézsúlyban Oláh (BTK) és Barna mérkőzött. Óriási ütések közben mind a két versenyző kiütésre megy, de Barna sokat szabálytalankodik és leléptetik. Győz Oláh 8:6. A nehézsúlyban Janicsek (M. Posztó) birkózásszerű mérkőzésen győz Erdős ellen. Végeredmény tehát 8:8.

A B. Vasutas – WMTK mérkőzés első párja Podány (B. Vasutas) – Kiss párosítás volt. Podány úgy boxol, mint fénykorában. Nagy fölénnyel győz: 2:0.

A bantamsúly-mérkőzés meglepetést hozott, mert a rég nem látott Énekes II. 1937-es Európa-bajnok lépett a ringbe a WMTK Vácija ellen. Énekes II. gyenge formában van, ezenkívül még sokat szabálytalankodik is. Váci lelkesen és jól harcol, megérdemelten győz. 2:2.

Újabb meglepetés következett a pehelysúlyban. Szelezsén (WMTK) az ugyancsak hajdani Európa-bajnokot és sokszoros magyar bajnok Szabó Gyulát biztosan és fölényesen győzi le. 4:2-re vezet a WMTK!

A könnyűsúlyban Materer (B. Vasutas) eseménytelen, unalmas mérkőzésen pontozással győz Nagy ellen. 4:4. A weltersúlyban Vajnovics (B. Vasutas) kemény, gyors mérkőzésen győz a tehetséges Gärtner ellen 6:4.

A középsúlyban Bene, aki eddigi mérkőzésein vagy kiütéssel győzött, vagy kikapott, most nagyszerűen boxol, nemcsak kiütésre megy. A második menetben híres jobb keze lengője így is betalált és 5-ig a földön fekszik Bráth. Nagy fölénnyel, megérdemelten győz. 8:4.

A kisnehézsúlyban Szabó J. (B. Vasutas) nagy verekedés után kis pontkülönbséggel győz Németh ellen. 10:4. A nehézsúlyban a megbetegedett Nagy helyett Farkast indítja a B. Vasutas, aki nem tud ellenállni Jászai erős ütéseinek és a második menetben k. o. lesz. Ezzel 10:6-ra győz a B. Vasutas.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Balegyenes - Mitterer (B. Vasutas) legyőzi Nagyot (WMTK) Erdős (BTK) és Jánosi (MPSE) küzdelme Győz Jászai (Jászai WMTK- Farkas B. Vasutas) K.O. - Torma I. (BTK) kiüti Molnárt (M. Posztó) Németh (M. Posztó) jobbegyenese betalál Sturm (BTK) arcába
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98