Dtum
Login with Facebookk
1942 | Január

Ezer kilométeres utazás után is pompásan játszottak a német kosárlabdázók

Németország – Magyarország 35:32

A német-magyar válogatott kosárlabda mérkőzés bebizonyította, hogy a jó sportnak, megfelelő rendezés mellett mindig van közönsége. A nemzetek közötti mérkőzésre pompásan feldíszített Sportcsarnokot csaknem zsúfolásig megtöltötte a jó sportra áhítozó közönség.

Az előre beharangozott és nagy reményekkel várt magyar győzelem ugyan elmaradt, a mérkőzés eredménye azonban (35-32 arányban győzött a német csapat) arról tanúskodik, hogy a magyar válogatott egyenrangú ellenfele volt a világhírű német csapatnak.

Nem tagadjuk, mi is győzelmet vártunk a magyar együttestől, hiszen az összeállítási gondokkal küzdő német csapat egyes tagjai 800-1000 kilométeres úttal a lábukban állottak ki a legerősebb magyar együttes ellen.

A kitűnő kondícióban lévő magyar válogatott a mezőnyben meg is állotta a helyét, mert pontos adogatásaival és szélekre adott hosszú passzaival számtalanszor megzavarta a német védőket, a döntő pillanatokban azonban balszerencsés és néhol elhamarkodott dobásai miatt a győzelmet megszerezni nem tudta.

A mérkőzés 16. percében 17:16 arányban vezet a német csapat. A közönség érzi, hogy most alkalom nyílik a mérkőzés sorsának a megfordítására, orkánszerű biztatásba kezd. Támad is a magyar csapat, de Szamosi és Velkey – a két legjobb magyar – máskor holtbiztos dobásai leperdülnek a kosárról.

Így megy ez mindkét félidőben, hiába játszik fölényben a magyar csapat, a németek biztos dobásaival szemben tehetetlenek és balszerencsés vereséggel hagyják el a pályát.

Az izgalmas fordulatokban bővelkedő mérkőzés két vezetőbírája - a német Schäffer és a magyar Hepp dr. példásan oldotta meg nehéz feladatát és mindvégig erélyesen őrködtek a mérkőzés sportszerű lebonyolítása felett.

A mérkőzés után a két csapat öltözője a megbolygatott méhkashoz hasonló. A magyaroknál mindenki a balszerencsére és a csúszós pályára panaszkodik. Molnár Zoltán testnevelési tanár és Király kapitány megállapítják, hogy az eredmény megfelel a mutatott formáknak, a magyar csapat kapkodó játékával és balszerencsés dobásaival „megérdemelten” vesztett.

A német öltöző csupa öröm s a szép szál játékosok ujjongva gratulálnak egymásnak. Érdekes, hogy a csapat egyes tagjai még névről is alig ismerik egymást. A berlini Roberg elárulja, hogy a játékosokat annyi különböző városból válogatták össze (Kunczét, Steinschültét és Oleskát Berlinből, Bernhardot Münchenből, Ronnert, Hemmerlint Mühlhausenből, Cuipert Dresdából, Blossfeldet Posenből, Göinget Potsdamból), hogy jóformán csak a vonaton volt alkalmuk egymással megismerkedni.

Elbúcsúzunk a szimpatikus német fiúktól és jóleső érzéssel állapítjuk meg. hogy ha nem is sikerült fiatal kosárlabda-csapatunknak győzelmet kicsikarni a kiváló német kosarasok ellenében, mégis ez a mérkőzés a feltörő új sportág számára olyan hírverést jelent, amely eleve biztosítja a magyar kosárlabdasport jövőjét és eredményes fejlődését.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A földi giliszta lázcsillapító hatása
A népies orvosi tudomány már az ókorban használta a földi giliszta...
A szerencsés véletlen A szerencsés véletlen
Érdekes történetet írtak meg az ujságok a napokban egy fiumei...
A papagájhalak A papagájhalak
Mint alább látható három képünk mutatja, egy nagyon furcsa állattal...
Az orosz polgárháború
Az egy héten át érkezett egymásnak perczről-perczre ellentmondó hírek...
A „csukaszürke” gyártása A „csukaszürke” gyártása
Grey, az angolok végzetes vezetője, aki már néhányszor jósolt a...
Erdei Sándor 60 éves mult
Előbb szabó volt, később a zálogházi árveréseket látogatta....
Megmozdult hegy Ó-Budán Megmozdult hegy Ó-Budán
A Vörösvári ut mentén lévő ó-budai temető fölött megmozdult a...
Németh 7 góljával legyőzte a német vízipóló csapatot Németh 7 góljával legyőzte a német vízipóló csapatot
Magyarország – Németország 7:3 (4:2) Nagy érdeklődés előzte...
Az ágyugyártás Az ágyugyártás
Eléggé szomoru valóság, de ezen már egyelőre aligha segithetünk, hogy...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98