Dtum
Login with Facebookk
1936 | Július

Az Amerikát verő japánok nehezen győztek kosárlabdázóink ellen

A BEAC-pálya tribünjein divatos slágereket játszik a megafón, a levegőben meg-megismétlődő harangzúgás hullámzik. A tribün mellett japán kosárlabdázók tornásznak, hajladoznak, fordulási gyakorlatokat végeznek, folyik róluk a verejték, de melegítőruhájukat mégsem vetik le.

Alapos japán bemelegítés! A pálya salakján Kovács, Gyenes, Sír és társaik futkároznak, a 4x100 méteres A. és B. staféta tagjai. Öt óra már régen elmúlt, a pályabejárónál ott áll a magyar és japán csapat is, de mégse kezdenek.

Előbb a 4x100 méter olimpiai előkészítő stafétát futják le, de sok idő eltelik, míg végre elindul a staféta azaz indulna csak, mert pisztoly hiányában tapssal indítanak és a start nem sikerül. Végre pisztolyt is kerítenek. Az első start most is rossz, Gerő szállt ki, a második jó.

A Gerő-Gyenes-Kovács-Sir összeállítású csapat győz 42.1 mp.-es idővel az előnnyel induló BBTE staféta és a Minai-Pajzs-Forgács-Nagy csapat ellen.

Most pályára lép a japán és magyar kosárlabdázók B-csapata. Változatos játék után az első félidő állása: 10:7 a japán csapat javára.

A félidőben újra starthoz szólítják a stafétákat. Minai és Gerő helyet cserél, egyébként a staféták összeállítása változatlan. Most is az A-staféta győz, de ideje még gyengébb, mint az előbb: 42.3 mp. A B-staféta most megelőzi a BBTE-t. A B-stafétában Nagy Géza nagyszerűen futott.

Futás közben sajnálatos baleset történt: Minai, miután átadta a botot Gyenesnek, elvágódott és a salak véresre súrolta a hátát, karját.
– Gyenes kisé korán indult, – mondja – teljesen előre kellett dőlnöm, hogy át tudjam adni a botot és egyensúlyomat azért vesztettem el.

A futószám után folytatják a kosárlabda-mérkőzést s a japán és magyar B-csapatok küzdelméből japánok kerülnek ki győztesen. 41:15 a kosár-arány.
Japán és Magyarország válogatott csapatai vonulnak most ki.

A megafónban a japán, majd a magyar himnusz hangzik, - nem – recseg fel. A magyar csapat huj-huj-hajrá-val üdvözli ellenfeleit, a japánok háromszoros „banzaj”-jal válaszolnak, és máris kezdődik a mérkőzés. Mindjárt az első percekben fergeteges magyar támadások viharzanak. Nem telik el két perc. Csányi labdája már hálóba esik. Vezetünk! 2:0.

A japánok hamarosan egyenlítenek, de Rózsa újra megszerzi a vezetést. Változatos játék következik, mindkét oldalon felváltva követik egymást a gólok. A félidő végén a magyar fiúk visszaesnek és a félidő 20:13 arányban végződik a japánok javára.

A félidőben háromszor is starthoz állnak a staféták. Győz a Minai-Pajzs-Kovács-Sir-csapat, idő 41.5 mp. A másik, Forgács-Gyenes-Gerő-Nagy Géza csapat nem futott végig, mert Gerő nem tudta a botot átadni Nagynak.

A kosárlabda-mérkőzés második félidejének elején a közönség viharos biztatással hajszolja meg-megújuló rohamokra a magyar csapatot. A fiúk remekül küzdenek, egymásután érik el góljaikat s a második félidőt meg is nyerik. Két gólkülönbséggel. Végeredményben a japánok győztek 33:28 arányban.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jelenet a japán-magyar mérkőzésről A japán-magyar kosárlabda mérkőzés előtt a két csapatkapitány zászlót cserél A 4x100 m-es staféta váltása, Kovács adja át a botot Sirnek
Cikk-ajánló
Gróf Széchenyi István és múzsája Gróf Széchenyi István és múzsája
A XIX. század első negyedének tespedésével szemben az 1825-iki...
MTK – BEAC 2:0 (0:0) MTK – BEAC 2:0 (0:0)
Ha a BEAC kiesik az első osztályból – amit igazán sajnálnánk...
Razzia volt ma reggel a deportált zsidók otthonában
Ma reggel félhat órakor rendőri riadóautók érkeztek az Ajtósi...
Az 1907/8. évi termés Az 1907/8. évi termés
A földmivelési minisztérium által közzétett kimutatás alapján számot...
Minden elképzelést felülmul a tiszai hajósforgalom Minden elképzelést felülmul a tiszai hajósforgalom
Hajózásunk most befejeződő szezónja érdekes eseményeket, számottevő...
Egymillió pengőt vett be hagymából Makó Egymillió pengőt vett be hagymából Makó
1200 vagón hagymát adtak el a kereskedők segítségével a makói...
Bolivia és Paraguay között kitört a háboru Bolivia és Paraguay között kitört a háboru
Bolivia és Paraguay között megkezdődtek az ellenségeskedések,...
11:4-re győztek a „fehérek” a lovaspóló mérkőzésen 11:4-re győztek a „fehérek” a lovaspóló mérkőzésen
Előkelő közönség előtt játszott tegnap a Magyar Póló Club két csapata...
Expresszjáratu villamoskocsi Expresszjáratu villamoskocsi
Mindaddig, a míg a folyton kutató emberi elme valami egyéb rejtélyes...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98