Dtum
Login with Facebookk
1943 | Március

Németh Béla nyerte az év első futóversenyét

Gyönyörű napsütéses idő kedvezett az első atlétikai versenynek. A MAC rendezett mezei futóversenyt a Margit-szigeten. A MAC-pályán gyülekeztek a versenyzők és itt végezték a bemelegítő gyakorlatokat is. Háromnegyed 11 órakor Farkas Lajos dr. versenybíró starthoz szólította az indulókat.

A felhívásra a népes mezőny levonult a sziget pesti oldalán lévő sétányra, ahol a pályával egy vonalban indultak. A mezőnyből sokan hiányoztak az élvonalbeli versenyzők közül. Nem indult a MAC-ból Csaplár, Iglói, Rátonyi, Istenes dr., a BBTE-ből Kelen és Szilágyi, az UTE-ból Almási és Zoltay, valamint a Testvériségből Farkas és a BSZKRT-ból Esztergomi.

11 órakor indította el Farkas Mátyás a mezőnyt. A táv körülbelül 5 kilométer volt. A futók a pesti oldalon futva egészen a Dália-szállóig haladtak, majd ott visszafordulva, futottak tovább. A cél a pesti oldalon lévő sétány 300 méteres egyenesének vége volt.

A boly az elején egészen együtt haladt, körülbelül a táv felénél szakadtak el a többiek a Németh-Szabó-Híres hármastól. Óránk a 14 perc 30 mp-t mutatja, mikor feltűnik az első futó az egyenesben. A szép számban jelenlévő közönség azonnal felismeri a futóban Németh „Cinegét”, a MAC kiváló versenyzőjét. Előnye mintegy 20 méter.

Mögötte Szabó, majd Híres tűnik fel az egyenes elején. Ez maradt a befutó. Mögöttük a BBTE fiatal és tehetséges futója, Hagymási következett, akit a kitűnő leventeversenyző, Garai követett. Németh Béla ideje 15:02 mp., Szabóé 15:12 mp, míg Híres 15:17 mp-t futott.

A csapatversenyben csak három csapat küzdött. Az első helyet itt is a MAC csapata szerezte meg 70 ponttal, második a BEAC lett 182 ponttal a SZVSE előtt, amelynek 213 pontja volt.

Németh Béla győzelme után így beszél:
- Komolyan készülök az idei versenyévadra. Számítottam arra, hogy jól szerepelek majd, bár Kultsár István hirtelen halála nagy hatással volt rám. Nagyon szerettem őt. Sokat is dolgoztam vele együtt. Halála nagy veszteségünk. A futás jól ment, bár a táv számomra egy kissé rövid volt. Körülbelül a félúton hagytam el a többieket és egész a célig végig az első helyen feküdtem. Nagyon örülök a győzelmemnek.

A befutók után rövidesen hirdetik már a csapateredményeket is. Mindjárt meg is kérdezzük Farkas Mátyást, a szigetiek győztes csapatának edzőjét, hogy mit szól a versenyhez és a kék-sárga színek diadalához?
- Németh valamint Szabó első, illetve második helye megérdemelt. A csapathoz a versenyzőket alig tudtam összeszedni. Csaplár nem indult, mert még sok a fölösleg rajta, kívüle Iglói, Ráthonyi és Istenes dr. hiányzott az élvonalbeliek közül. Így is biztosan nyertük a versenyt. Ez azonban nem jelent túl sokat, hiszen sem a BBTE, sem az UTE nem indított csapatot. Majd a bajnokság bizonyítja be, hogy ki a legény valójában a mezőn.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A győztes Németh Béla átszakítja a célszalagot A három dobogós - Szabó Miklós, Németh Béla és Híres László A MAC győztes csapata - Németh, Szabó, Izsóf, Durny, Bánkúti, Dvorniczky, Maklári, Dudás, Nádas, Paulusz
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Színes egyveleg Színes egyveleg
Érdekes ítéletet hozott legujabban a bécsi legfelsőbb itélőszék. Egy...
Az egyiptomi képirás technikája  3. Az egyiptomi képirás technikája 3.
Összesen hét színnel rendelkezett az egyiptomi paletta, és pedig...
Török birkózó árusok Török birkózó árusok
A magyar történelem nem egy lapján véres betűkkel van beírva a török...
A kormány felhívása a papsághoz A kormány felhívása a papsághoz
A magyar köztársaság kormánya az alábbi felhívást intézte a...
Engedmények Németországnak a jóvátétel fizetéseknél Engedmények Németországnak a jóvátétel fizetéseknél
Poincaré hétfőn Douaumontban, az orleansi szüz szobrának leleplezése...
A miniszterelnök nyilt levele választóihoz
A miniszterelnök nyilt levele az ugrai kerület választópolgáraihoz...
A háboru A háboru
Az oroszországi események jelentékeny mértékben csökkentették azt az...
A herceghalmi vasúti katasztrófa A herceghalmi vasúti katasztrófa
Budapesttől mintegy 45 kilométerre, Herceghalom községnél a király...
Egyszerre folyósítják a magyar kölcsönt az angol bankok
Félhivatalosan jelentették, hogy Popovics Sándor, a Nemzeti Bank...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98