Dtum
Login with Facebookk
1944 | Október

Személyzeti hiányok miatt jár ritkábban a villamos

Szinte divat lett napjainkban a fővárosban, hogy mindenki a villamost, a BSzKRt-ot szidja. Az egyre-másra elhangzó panaszokra, sőt vádakra adtak választ munkatársunknak a BSzKRt-nál.

Tájékoztatónk elmondja, hogy a földalatti pályát teljesen helyreállították,
úgyhogy ebből a szempontból már nincs akadálya a földalatti üzembehelyezésének. S hogy a földalatti nem jár, annak ma két oka van: az egyik az, hogy a kocsik javítás alatt állnak, a másik – és nyomósabb – pedig az, hogy a BSzKRt nagy személyzeti hiánnyal küzd az egész vonalon. A férfialkalmazottak jórésze bevonult katonának és női alkalmazott sem áll elég rendelkezésre. Remélik azonban, hogy rövidesen sikerül ezt az akadályt is kiküszöbölni és akkor ismét útjára indul a népszerű földalatti.

A villamosközlekedés ellen állandó a panasz a közönség körében, hogy ritkán járnak a villamosok.

Ennek a bajnak okozója egyrészt a már említett személyzetbeli hiány, másrészt pedig az a körülmény, hogy az autóbuszforgalom megszüntetése és a taxikorlátozások folytán megszaporodott utasok elszállítására a BSzKRt üzembe helyezte minden mozgatható kocsiját. Ma már tehát nincs tartalékkocsi, s ha a kis javításokat és a karbantartást el is végzik a néhányórás éjszakai szünetben, a nagyobb javítást igénylő kocsi helyett nincs üzembeállítható tartalék.

A javítások terén is sok a nehézség, hiszen a köztudomású anyaghiány a BSzKRt-ot is éppúgy érinti, mint az ipar minden más szervét, vállalatát.
Főként a javítások és a karbantartás miatt volt szükség az új menetrend életbeléptetésére és egyes járatoknak vasárnapi szüneteltetését is ez a körülmény magyarázza. A vasárnapi szünetek bizonyos zsúfoltságot okoznak a többi, megmaradt vonalon, ez azonban a mai helyzetben elkerülhetetlen.

A villamosok zsúfoltságával és a sok lépcsőn utazó utassal kapcsolatban
arra is rámutatnak a BSzKRt-nál, hogy a lépcsőn való lógás nem minden esetben indokolt. Előfordult ugyanis, hogy a három kocsiból álló villamos motorkocsijának lépcsőjén fürtökben lógtak az emberek, a harmadik kocsiban pedig üres ülőhely is akadt. Sok az olyan suhanc, aki a jegyváltás elkerülése végett utazik a lépcsőn, nem pedig a túlzsúfoltság miatt.

Egyébként ezúton is felhívják a figyelmet a lépcsőn utazás veszélyes voltára.

Mi is beszámoltunk a Váci-úton történt tömeges villamos-szerencsétlenségről, amelyet az okozott, hogy a villamosnak nemcsak a jobb, hanem baloldali lépcsőjén is lógtak az utasok és a szembejövő kocsin lógók a kerekek alá sodorták őket.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98