Dtum
Login with Facebookk
1917 | Február

A Csáky vándordíj

Wiener Eistlantverein – BKE 7:2 (1:0)

Biró: Ornódy Béla (FTC)
A két főváros legjobb hockey csapatának revánsjellegű találkozása a bécsiek fölényes vezetésével végződött. A pálya korlátai mögött kettes és hármas sorokban szorongó, kétezer főre tehető közönség sajnálattal számolta a második félidőben egyre sűrűbben hulló osztrák gólokat s rezignáltan vette tudomásul, hogy a magyar csapat klasszissal marad az osztrák mögött gyorsaság, technikai és kitartás dolgában.

Sokkal jobb volt a Wiener Eistlantverein s méltó játékkal szerezte meg a hősi halált halt Csáky Béla gróf emlékére kiírt vándordíj ez évi – első – védelmét. Kapuját a bécsi reprezentatív labdarugó Poppovits védte, a kinek játéka nem maradt el a footballban megszokott elsőrangu teljesítménye mögött. A két bécsi hátvéd Leiszelter és Revy közül előbbinek játéka tetszett. Revy hellyel-közel kisebb foultoktól sem riad vissza.

A csapat, de az egész mezőny kiemelkedő klasszisu játékosa Mayringer – a WSC egykori híres footballistája – volt. Ördöngös driblijei, kitűnő leadásai éles lövéssel nem egyszer csodálatra ragadták a közönséget. A három bécsi csatár Tauber, Rauch és Brück pontos és precíz megértő játékát a kivívott siker dicséri. Hármuk közül Rauch, az ismert bécsi futó vált ki.

A magyar csapat játéka csalódást keltett s csupán Kehrling balszélső, Lator dr. fedezet és Ságodi balhátvéd volt az, kikről az elismerés hangján lehet megemlékezni. A csatársor teljesen béna volt, ami Krempelsz center tehetetlen és a mellett önző játékának tulajdonítható. Izsák jobbszélső az ifjusági játékos színvonalát sem érte el, Oláh és Pajzs játékáról pedig nincs mondani való. A magyar csapat játékában az összjátékra való törekvés teljesen hiányzott. A csapat tagjai lassuk, akcióik erőtlenek voltak.

Bécsi támadással kezdődik a játék s Brück már az ötödik percben gólt lő. Ujabb rövid támadás után a BKE is felnyomul s Kehrling lövését Poppovits csak szerencsével menti. Változatos lesz a játék, a magyar csapat bírja az osztrákok diktálta erős iramot, sarok lövések esnek mindkét oldalon, de eredmény nélkül. Pajzs erős lövést tesz ártalmatlanná, majd Kehrling vezet támadást, amit a kirohanó Popovits foulttal szerel le.

Az üresen álló magyar kaput Lator menti meg, majd pillanat alatt az osztrák gólnál a labda, a mit Popovits rávetéssel ment. Krempels biztos gólt hibáz, Lator lövése a kapu mellé megy. Helycsere után az osztrákok döntő fölénybe jutnak s a 2. percben Mavringer, a 6. percben Rauch révén gólt érnek el. Egy magyar támadás Krempels önző játéka miatt marad siker nélkül.

A bécsiek elrohannak s Lator öngólt vét. A 25. és 26. percben Rauch és Tauber hatra szaporítják az osztrákok góljait amire Kehrling szép egyéni akcióval szerzi meg a BKE első gólját. A bécsiek utolsó gólját Tauber szerzi meg, kinek lövését Pajzs lábbal próbálja védeni. Az utolsó pillanatokban ismét lendületbe jönnek a mieink, aminek eredménye Kehrling második gólja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A BKE jéghockey-csapata A BKE hölgyjéghockey-csapata Minden Frigyes kapitánnyal
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Az úszóversenyek nyári sorozata Az úszóversenyek nyári sorozata
Az úszóversenyek nyári sorozata a Balaton UE. versenyével...
A magyar automobil- és repülőgépgyártás a háboru alatt A magyar automobil- és repülőgépgyártás a háboru alatt
A háboru alatt a magyar automobilipar is nagy mértékben fellendült....
A hosszufarku tobzoska A hosszufarku tobzoska
A történelem előtti őskor mesés világában hatalmas törzsnek a törpe...
Az olaj behozatali tilalmának felfüggesztéséről Az olaj behozatali tilalmának felfüggesztéséről
Az olaj, mint ismeretes, a géperővel dolgozó üzemek egyik...
Szibéria: a tajgák hazája Szibéria: a tajgák hazája
Ázsiai Oroszország vagy más néven Szibéria a Föld egyharmadán...
Nagy küzdelem Magyarország kardvívóbajnokságáért Nagy küzdelem Magyarország kardvívóbajnokságáért
Magyarország 1937. évi kardvívóbajnokságait rendezték vasárnap a...
Kabos Ede -  Ady Endre édes anyja Kabos Ede - Ady Endre édes anyja
Van egy ügyvédsógorom, akinek első szerelme az újságírás volt és...
Darvas Lili huszonnégy órája és három szerződtetési ajánlata Pesten Darvas Lili huszonnégy órája és három szerződtetési ajánlata...
Darvas Lili, aki most a bécsi Rivierát viszi sikerre, megnézte a...
Megkerültek a szélhámosnő kincsei Megkerültek a szélhámosnő kincsei
Megírtuk, hogy a rendőrség elfogta Freiberger Szeréna nemzetközi...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98