Dtum
Login with Facebookk
1900 | Augusztus

Meggyilkolt házaspár

A hunyadmegyei Szelistye község határában rablógyilkosság történt. Tomisku Juon szelistyei földbirtokos a községtől félórányira fekvő szállásán lakott. Tomisku és felesége az első szobában aludtak, melynek ablakai az országutra nyíltak.

 

Egyik éjjel négy álarczosrabló a szoba ablakait sárral benyomta, az ablakon keresztül behatoltak a szobába, hol Tomisku és felesége aludtak.

 

Tomisku a zajra gyufát gyujtott, de ekkor már az egyik rabló az ágyánál állott és fejszével hatalmas csapást mért a fejére. Erre a másik három rabló az asszony nyakára kötelet kötött s megfojtották.

 

Mikor azt hitték, hogy a két áldozat már nem él, a szekrényeket fölfeszítették s a mi értékesebb holmit és pénzt találtak, azt magukhoz véve, az ablakon keresztül ismét távoztak.

 

Tomisku később magához tért és kivánszorgott a konyhába,a hol a szolgálót felköltötte, ez pedig a kocsist hívta segítségül, a ki lóra kapott s a szomszéd szállásbelieket és az előljáróságot értesítette az esetről.

 

Hajnalban már megjelent a rendőrség is a véres tett színhelyén, de ekkor már Tomisku és a felesége is halott volt. Eddig még nem sikerült a rablógyilkos nyomába akadni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98