Dtum
Login with Facebookk
1900 | November

A villamos fény erejének fokozása

A párisi kiállitás hatásainak főeszköze a villamos lámpa s ebben egy nagy haladást mutat be a kiállitás.

 

Német embertől ered ez a javítás. Bremer az ivlámpa szeneit úgy készíti, hogy azokban a szén calcium- silicium- és magnesiummal van keverve, s ezáltal, mint a kisérletek mutatják, ugyanazon villamos energia fogyasztásával 4 egész 5-ször akkora fényességet ért el. A mig az eddig használt szereknél 1000 gyertyafény előállitására 500 Watt villamos energia kellett, ugyanannyi fényt a Bremer-szenek 120 Watt energia elfogyasztásával adnak.


Ez új lámpának még az az előnye is van, hogy a két széncsúcs között levő ív nem halványkékes szinű s igy alig világító, hanem sárgás-fehér vakító fényű. Ez az előnye különösen a reflektorokban fog érvényesülhetni, a hol a fényt nagy távolságra kell vetni. Mert a levegő, különösen a nedves levegő, a kék fényt jobban elnyeli, mint a sárgát; ezért a sárgás-vörös fény távjelzőknél sokkal alkalmasabb, mint a kék. Ez volt az oka, hogy a villamos fény eddig a távjelzőkben nem tett elég jó szolgálatot.

Megosztás:
Szerkeszt?ő kommentár
Az elektromosság: tudomány és technika
Kántor Judit

A korszak egyik legizgatóbb kérdése - éppen gyakorlatiassága miatt - az elektromos energia volt. "Karrierje" éppen az előző század fordulóján, vagyis 1800-ban kezdődött, amikrois Volta megkonstruálta a róla elnevezett elemet - s ezzel megmutatta az elektromos energia felhasználásának módját.

 

1820-ban, amikor a dán Oersted felismerte az elekromágneses hatást, azon nyomban akadt követője Arago személyében, aki megszerkesztette az első elektromágnest, majd Ampére kimutatta az elektromos áramok kölcsönhatását. A következő jelentős lépés Ohm és Faraday nevéhez fűződik. Akkor szenzációnak számított, ma középiskolai tananyag Ohm törvénye az áramerősségről és Faraday -é az indukcióról. S mivel mindez még önmagában nem volt elég, Maxwell tette fel a (matematikai) koronát az építményre, s ezzel lakhatóvá vált az elektrodinamika hatalmas épülete.


Természetesen (mint ezt már megszoktuk) bizonyítások és cáfolatok sora következett, míg végül Hertz kísérletei során előállította az addig csak feltételezett elektromágneses hullámokat. Ezzel a vitát lezártnak nyilvánították és szabad volt az út az új évszázad fizikájának.


Az elektromosság, annak ellenére, hogy tudományos elmélete a laikusok számára néha alig érthető, már a kezdetektől rendkívül nagy nyilvánosságot kapott. Nem kis szerepe van ebben egy merőben eltérő műfajnak, az irodalomnak: Verne könyvei szinte mindenhatóvá teszik az elektromosságot az olvasók szemében.


Nemo kapitány tengeralattjáróját természetesen az elektromos energia működteti; elektromos szivattyúkat használtak a levegő sűrítésére, a konyhában elektromos főzőlapon főztek. Hódító Robur repülő szerkezetét is az elektromos áram emelte a magasba, "az az energia, mely egy napon az ipari élet lelke lesz". Éjszakai repülésnél természetesen elektromos lámpákat is használtak - micsoda kilátások akkor, amikor a technika még messze elmarad az álmok mögött!


Vagy nem is olyan messze? Amikor a Nemo kapitány íródott, az elektromos áramot még galvánelemekből nyerték (bár a dinamót már feltalálták). A problémát az jelentette, hogy ezeket nem lehetett újratölteni, csak az aktív részek cseréje jelenthetett újabb energia-adagot bármiféle masinának. A kutató kedv ettől cseppet sem lohadt, a vasút volt a próbaterep. 1847-ben már 100 cellás mozdony száguldott a pályákon, némelykor a 30 km/h sebességet is elérték. 1860-ban megszületett az újratölthető akkumulátor, Gaston Faure-nak köszönhetjük.

 

És innentől az elektromosság karrierje megállíthatatlan. 1881-ben elindult az első villamos, egy évvel később pedig az első troli, a Berlin közelében fekvő Halensee-ben. 1888-ban már elektromos autóbuszok közlekedtek Londonban, a 90-es évektől pedig beindult az autók sorozatgyártása is. 1900-ban az USA-ban már 4192 autót gyártottak, ebből 1681 gőzautó, 1575 villamoshajtású autó, 936 pedig benzinmotoros volt.


A "csúcstartó" mégis egy francia elektromos modell, a B.G.S. autó volt, ami 250 kilométert tett meg egyetlen feltöltéssel.


Micsoda kilátások! Sebesség, távolság, elegancia - s mindeközben semmi szmog! Már - már úgy tűnt, az elektromosság karrierje a technikában (is) megállíthatatlan... csakhogy az elektromos áram a századfordulón sokkal drágább volt, mint a benzin. Kanadában 1kWh energia 20 centbe került, egy gallon benzin csak 5-be. Környezetvédők még sehol, a vég könnyen látható volt... (És ki is gondolhatta volna akkor, hogy száz évvel később az elektromos áram 60 százalékkal kerül majd kevesebbe, a benzin ára viszont negyvenszeres lesz?!)


Persze az, hogy az elektromosság nagyívű pályája a közlekedésben megtört, nem jelenti az elektromosság, mint kutatási terület és mint ipari energiaforrás háttérbe szorulását is. De ez már a XX. század története.


A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Páris legújabb attrakciója az éjféli műstrand
Különös város... szeszélyes. Aki ismerte tavaly, az idén már aligha...
Magyar katonák zavargása Boszniában Magyar katonák zavargása Boszniában
Boszniában a helyörség legnagyobb része magyar, s mivel a hadsereg...
Ruzsos ajkú férfiak menedékhelyén, a sötét Ferencvárosban Ruzsos ajkú férfiak menedékhelyén, a sötét Ferencvárosban
A Gróf Haller utca 30-as számu házban Molnár Béla volt...
Ne veszitsük el a reményt a mai nehéz időkben sem! Ne veszitsük el a reményt a mai nehéz időkben sem!
A Magyar Vasmüvek és Gépgyárak Országos Egyesülete junius 27-én...
Az éjszaka kifosztották a Centrum-penziót
Nagy János szobainas hónappal ezelőtt a Villamos császár-úti...
Állatok a bíróság előtt
Kevesen tudják, hogy a középkorban, különösen Francziaországban,...
Jól szerepelnek jégkorongozóink Davosban Jól szerepelnek jégkorongozóink Davosban
A jégkorong-Európa és világbajnoki torna második vasárnapján,...
A budapesti gyümölcs-kiállításról A budapesti gyümölcs-kiállításról
Nagyon szép és gazdag kiállítás volt legközelebb Budapesten látható,...
Tüntetés a czár ellen Tüntetés a czár ellen
A franczia köztársaság elnöke nagyon zavaros időkben tett látogatást...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98