Dtum
Login with Facebookk
1901 | December

A hollandi királynő és a férje

Az utóbbi időkben sokat lehetett olvasni Vilma királynő férjének, Henrik herczegnek nagy népszerűtlenségéről, a minek többféle oka van.

 

Először is, hogy a királynő férje nem sokat törödik a hollandus néppel, Hollandia közügyeivel; másodszor pedig hogy koronás feleségével szemközt is nyers s egy heves jelenet okozta a királynő korai szülését.

 

Henrik herczeg arczképét még a kirakatokból is eltávolították. Most a viszálkodásról szóló híreket megczáfolják, a azt mondják, hogy minden alap nélküliek. Egy ember üzletszerűen űzte ezeknek a híreknek a gyártását. A német lapok nagy buzgósággal adják közre a czáfolatokat, annál inkább is, mert Henrik herczeget porosz gőzzel és német kiállhatatlansággal vádolták.

 

A hírek terjesztője, mint írják, két év előtt Brüsszelben irnok volt a transzváli követségen. Már akkor gyanakodtak rá, hogy angol kém. Elbocsátották állásából s akkor aztán angol lapoknak küldözgetett hazug híreket a boer táborból. Ő volt az, a ki nemrég a brüsszeli északi pályaudvaron az arra átutazó dr. Leyds aktacsomagját ellopta.

 

Vilma királynő és férje a looi kastélyból átköltözött Hágába. Fogadtatásuk rendkívűl szives volt, s a kastély előtt állandó nagy csoportok állnak, hogy a királynőt lássák. A királynő és férje pár nap előtt gyalogsétára indultak. Rögtön oly tömeg vette körül és üdvözölte őket, hogy csakhamar vissza kellett térniök.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Vilma holland királynő Vilma holland királynő férjével
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98