Dtum
Login with Facebookk
1901 | December

Politika Belgrád utczáin

Deczember 17-ikén történt, hogy Belgrádban Gyorgyevics Sándor miniszteri forgalmazó, Gyorgyevics Vladán volt miniszterelnök fia az utczán tettleg bántalmazta Marinkovics Pál volt közoktatásügyi minisztert, a ki atyját ismételten nyilvánosan megsértette.

 

Marinkovics kétszer lőtt, de nem talált. Az egyik lövés azonban sulyosan megsebesített egy arra menő fiut. Marinkovics Pál a kit, Gyorgyevics Vladán az utczán arczul ütött, a szenátus jelenlegi elnökének a fia. Még egészen fiatal ember. Követségi titkár is volt. Gyorgyevics Vladán miniszterelnöksége idején azonban fölmentette állásából. Akkortól kezdve állandó összeköttetésben volt az udvari körökkel.

 

A Sándor király házassága után megalakult kabinetben ő lett a kultuszminiszter. Májusban lemondott a miniszteri tárczáről, minthogy minisztertársa, Vaszics hadügyminiszter pört indított ellene. Rövid idő óta Gyorgyevics volt miniszterelnök ellen mindenféle rágalmakat terjeszt s emiatt történt az utczai botrány.

 

Marinkovics volt minisztert, ugymint a fiatal Gyorgyevicset a rendőrségen kihallgatták, s kihallgatás után szabadon bocsátották. Marinkovics párbajra hívta ki a fiatal Gyorgyevicset, a ki azonban a kihívást nem fogadta el azzal a megokolással, hogy Marinkovics nem őt, hanem atyját sértette meg.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98