Dtum
Login with Facebookk
1901 | Február

VII. Edward lett Anglia uralkodója

Az angol király rendkívül eszes, alapos míveltségű, nagy tapasztalással bíró férfi; régóta ő volt az angol nép kedvencze.

 

Az uj király már koros, idestova 60 éves férfi, de azért erőteljes s az angol nép előtt nagyon népszerű, a mit nejéről is el lehet mondani, bár ez utóbbi mindig meglehetős visszavonult életet folytatott s e tekintetben ellentétben állott férjével, ki a nyilvánosságot mindig szerette s szivesen részt vett nemcsak az előkelők, hanem a polgárok mulatságaiban is.


Kitűnő tudósunk, Vámbéry , személyes ismerőse VII. Edvardnak, a ki a magyar tudóst, ha ez Angliában időzött, gyakran vendégül hívta meg palotájában. Vámbéry sok érdekes dolgot is tud elbeszélni róla, Többek közt ezeket mondja:


Az angol király rendkívül eszes, alapos míveltségű, nagy tapasztalással bíró férfi; régóta ő volt az angol nép kedvencze. Mindenütt megjelent, akár kereskedők ünnepe, akár íróké vagy művészeké, akár pedig valami kert-megnyitás volt.

 

Mindenütt talpraesetten, tapintatosan és szakértelemmel tudott felszólalni. Modora ép oly elragadó, mint szónoklata. Bízhatunk benne, hogy Anglia egyik legjelesebb uralkodja válik belőle. Alapos ismeretei, józan itélete biztosítják sikerét minden téren.


Viktória angol királynő hült tetemei már ott nyugszanak a frogmorei kápolnában. VII. Edvárd elfoglalta a trónt. Nagy birodalmának lakói és a külföldi hatalmak rokonszenvesen üdvözölték az uj királyt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98