Dtum
Login with Facebookk
1901 | Június

Kamarába zárva huszonöt évig

Francziaországban Poitiers városban nehány nap előtt borzalmas dolog derült ki.

 

Monnier Marcell, dusgazdag poitersi polgár, volt prefektus (előljáró) anyjának beleegyezésével huszonöt éven át egy piszkos, férges kamrában tartotta tulajdon testvérét, Monnier Blanche-t, a ki a borzasztó szenvedéstől megőrült s egész teste csonttá aszott.

 

A szerencsétlen most ötvenkét esztendős. A kórházba, a hová szállították, kissé magához tért. Monnier Marcellt és anyját, a ki rendkívül kapzsi asszony, letartóztatták. A volt prefektus, Monnier felesége és leánya, a kik semmiről sem tudtak, a szőrnyű fölfedezés után kolostorba vonultak; a fiatal leány menyasszonya volt egy tisztnek, de a botrány következtében a házasságból nem lett semmi.

 

A poitiersi polgármesteri hivatal titkára kérvényt terjesztett be, a melyben Monniernek szabadlábra helyezését kéri. A titkár ellen megindították a fegyelmi eljárást. A környék lakossága nagy mozgalmat indított a letartóztatott Monnier érdekében, a kit prefektus korában nagyon szerettek.

 

Ferrot államügyész kijelentette, hogy a vizsgálatot gyorsan be fogják fejezni. Monnierről, mint volt állami hivatalnokról föl kell tenni, hogy meg tudja ítélni cselekedetének bünösségét. A szívtelenség oka kapzsiság. A szerencsétlen lány örökségét akarták megszerezni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98