Dtum
Login with Facebookk
1901 | Szeptember

Rendezvények Máramaros-Szigeten

Máramarosmegye székvárosában, Máramaros-Szigeten, a gazdasági egyesület gazdasági és háziiparkiállítást rendez. A báró Roszner Ervinné, sz. Forgách Klotild grófnő védnöksége alatt álló kiállitáson részt vesz Máramaros erdészete, bányászata s az egész vármegye lakossága szövetkezve Ugocsamegyével.

 

Kiállítják a vármegye gazdasági, kerti, házi és műipari termékeit, úgyszintén a sóbányák, érczbányák termékeit, az ásványvizeket, továbbá fényképekben a fürdőket és fürdőberendezéseket, a magyar, rutén, román, német viseleteket.

 

A kiállítás kiváló alkalom arra is, hogy azok, kik Máramaros regényes vidékei iránt érdeklődnek, oda eljöjjenek. A máramaros-szigeti turista bizottság, melynek feladata, hogy az idegeneket tájékoztassa, mindent elkövet, hogy pontosan teljesíthesse tisztét.

 

A bányászati és kohászati országos kongresszust az idén szintén Máramaros-Szigeten tartják, s részint erre, részint a kiállításra várják Lukács László, Hegedűs Sándor miniszterek, Wekerle Sándor volt miniszterelnök, gróf Teleki Géza volt belügyminiszter, Gränzenstein Béla és Nagy Ferencz államtitkárok, stb. látogatását Máramaros-Szigeten.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98