Dtum
Login with Facebookk
1902 | Január

Football sportunk tavaszi szezonja 1902-ben

A legnépszerűbb magyar sportnem a football, ez évben az előjelekből ítélve, nemcsak a tavalyiéhoz hasonló nagyfokú haladást fog mutatni, hanem remélhetőleg jóval túl is fogja amazt szárnyalni; csapataink száma és ambicziója minden esetre hathatós támogatója lesz a football-sport terjesztői törekvéseinek.

 

A magyar csapatoknak külföldi egyletekből való tárgyalásaikból ítélve nemzetközi mérközésekben gazdag tavaszi sportidényre számíthatunk, míg a Labdarúgó Szövetség klasszikus bajnokságaiért küzdő küzdelmek hovatovább olyanokká fognak fejlődni, hogy alig néhány esztendő mulva a bajnoki döntő küzdelmek az év legnagyobb sporteseményeinek egyikét fogja képezni.


A nemzetközi mérkőzések közül idén ismét ki fog válni a maga klasszikus voltával a két húsvéti ünnep matche, melyen a Budapesti Torna-Club-nak a Richmondi F. C. csapatával szemben lesz alkalma haladását kimutatni.

 

A tavaszszal hozzánk látogató angol csapatok közül a Corinthiánok mérközései elé néznek sportköreink a legnagyobb érdeklődéssel. A nevezett egylet tudvalevőleg a világnak jelenleg legjobb amatőr csapata, melynek képességeit Angolország elsőrangú professzionált csapatainak képességeivel egy klasszisba helyezik s jóságának bizonyítékát az elmult év őszén kivívott mérkőzésének lefolyása szolgáltatja, melyben a Southampton hivatásos csapatja csak óriási küzdelem árán birt 1:0 eredménynyel a Corinthiánok felett győzelmet aratni.

 

Jelenleg Budapesten kívűl Bécs, Prága és Berlin tárgyalnak egyelőre a jeles csapattal s ha sikerül őket fővárosunkban mérkőzésre megnyerni, úgy a magyar sportközönségnek ritka sportélvezetben lesz alkalma gyönyörködni.

 

A kontinens csapatai közül a legközelebb álló bécsi football-csapatok legjavával fognak egyleteink mérközni. Slavia tavaszszal (ápr.13.) ismét találkozik a B. T. C.-bal, a Grazer Sport-verein, ugyancsak április havában ad revánsot a Torna-Clubnak, a M. T. E.-nek pedig a W. A C.-bal kiküzdendő mérkőzésben lesz alkalma Budapesten revánsot venni tavalyi legyőzőjén.

 

A német csapatok közül a Preussen, Britanniával s a Karlsruheikkel folynak ez idő szerint tárgyalások. Magyar csapatok külföldi mérkőzései közül a M. U. E. és Műegyetemnek a Slaviával, s a Challege-Cupért folyó előküzdelmek győztesének az osztrák győztessel vivandó mérkőzései fogják footballsportunk kiemelkedő mozzanatát képezni.

 

A legőszintébb érdeklődés természetesen a M.L.Sz. bajnoki viadalait fogja kísérni. Az első osztályú bajnokságban a B. T. C.; M. U. E.; F. T. C.; Bp. Sp. C. –on (1900) kívűl valószinüleg a *33*F. C.-nak is lesz beleszólása a mérkőzések kimenetelébe. Kár, hogy a Műegyetemi F. C.-nak a Szövetségből való kilépése folytán nem nyílik alkalma elsőrangú csapatainkkal való mérkőzésekre.

 

A másodosztályú bajnokság talán még érdekesebb lesz az első osztályúénál; biztos résztvevők ez idő szerint a Rákos Szt. Mihályiak, Budapesti Atl. Klub, Ujpesti T. C., Magyar Athl. Club, Magyar Testgyak.köre, Posta-Táv. Tisztv.L.T., Ganz-gyáriak, Magyar F. C., Törekvés, Budapesti Sp. Club. (1899) stb., melynek a II. oszt. bajnokságok küzdelmeinek hosszú sorozatát fogjuk kivívni s sokáig sejtetni sem fogják engedni a valószínű győztest. Ha még megemlítjük azt, hogy a különböző egyletek II., III., illetve IV-ik csapataik is mérkőzni fognak egymással, úgy annyi matcre lesz tavaszszal kilátásunk, mint talán ez ideig soha.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Spanyolok és magyarok Spanyolok és magyarok
A spanyol királyi pár látogatása ritka esemény, mert hétszáz esztendő...
Ma választ Japán először az általános, titkos választójog alapján Ma választ Japán először az általános, titkos választójog...
Az amerikai elnök választást és hát európai ország parlamenti...
A mikor a Lánczhid megszületett A mikor a Lánczhid megszületett
Száz éve lesz ma-holnap annak, hogy Széchenyi István fejében...
A TTC nyerte a gróf Salm serleget A TTC nyerte a gróf Salm serleget
Nem túlságosan nagy érdeklődés mellett zajlottak le az ifjúsági...
A hónap rövidhíreiből A hónap rövidhíreiből
Félhivatalos hirek szerint a kormány egy rendeleten dolgozik, amely...
Háti zsákban hordozható szikratáviró-berendezés Háti zsákban hordozható szikratáviró-berendezés
Igen elmés, könnyen szállítható és a gyakorlatban is igen jól...
A Nemzeti Múzeum jubileuma A Nemzeti Múzeum jubileuma
A Nemzeti Múzeum őszszel fogja megünnepelni alapításának századik...
Bíró Lajos néprajzi gyűjtése Bíró Lajos néprajzi gyűjtése
*A Magyar Nemzeti Múzeum néprajzi gyűjteményei* czímű sorozatos...
Hogyan avatkozik be Anglia miniszterelnöke a választási küzdelembe? Hogyan avatkozik be Anglia miniszterelnöke a választási...
Baldwin angol miniszterelnök nem a sok beszéd embere, ritkán szólal...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98