Dtum
Login with Facebookk
1902 | Január

Football sportunk tavaszi szezonja 1902-ben

A legnépszerűbb magyar sportnem a football, ez évben az előjelekből ítélve, nemcsak a tavalyiéhoz hasonló nagyfokú haladást fog mutatni, hanem remélhetőleg jóval túl is fogja amazt szárnyalni; csapataink száma és ambicziója minden esetre hathatós támogatója lesz a football-sport terjesztői törekvéseinek.

 

A magyar csapatoknak külföldi egyletekből való tárgyalásaikból ítélve nemzetközi mérközésekben gazdag tavaszi sportidényre számíthatunk, míg a Labdarúgó Szövetség klasszikus bajnokságaiért küzdő küzdelmek hovatovább olyanokká fognak fejlődni, hogy alig néhány esztendő mulva a bajnoki döntő küzdelmek az év legnagyobb sporteseményeinek egyikét fogja képezni.


A nemzetközi mérkőzések közül idén ismét ki fog válni a maga klasszikus voltával a két húsvéti ünnep matche, melyen a Budapesti Torna-Club-nak a Richmondi F. C. csapatával szemben lesz alkalma haladását kimutatni.

 

A tavaszszal hozzánk látogató angol csapatok közül a Corinthiánok mérközései elé néznek sportköreink a legnagyobb érdeklődéssel. A nevezett egylet tudvalevőleg a világnak jelenleg legjobb amatőr csapata, melynek képességeit Angolország elsőrangú professzionált csapatainak képességeivel egy klasszisba helyezik s jóságának bizonyítékát az elmult év őszén kivívott mérkőzésének lefolyása szolgáltatja, melyben a Southampton hivatásos csapatja csak óriási küzdelem árán birt 1:0 eredménynyel a Corinthiánok felett győzelmet aratni.

 

Jelenleg Budapesten kívűl Bécs, Prága és Berlin tárgyalnak egyelőre a jeles csapattal s ha sikerül őket fővárosunkban mérkőzésre megnyerni, úgy a magyar sportközönségnek ritka sportélvezetben lesz alkalma gyönyörködni.

 

A kontinens csapatai közül a legközelebb álló bécsi football-csapatok legjavával fognak egyleteink mérközni. Slavia tavaszszal (ápr.13.) ismét találkozik a B. T. C.-bal, a Grazer Sport-verein, ugyancsak április havában ad revánsot a Torna-Clubnak, a M. T. E.-nek pedig a W. A C.-bal kiküzdendő mérkőzésben lesz alkalma Budapesten revánsot venni tavalyi legyőzőjén.

 

A német csapatok közül a Preussen, Britanniával s a Karlsruheikkel folynak ez idő szerint tárgyalások. Magyar csapatok külföldi mérkőzései közül a M. U. E. és Műegyetemnek a Slaviával, s a Challege-Cupért folyó előküzdelmek győztesének az osztrák győztessel vivandó mérkőzései fogják footballsportunk kiemelkedő mozzanatát képezni.

 

A legőszintébb érdeklődés természetesen a M.L.Sz. bajnoki viadalait fogja kísérni. Az első osztályú bajnokságban a B. T. C.; M. U. E.; F. T. C.; Bp. Sp. C. –on (1900) kívűl valószinüleg a *33*F. C.-nak is lesz beleszólása a mérkőzések kimenetelébe. Kár, hogy a Műegyetemi F. C.-nak a Szövetségből való kilépése folytán nem nyílik alkalma elsőrangú csapatainkkal való mérkőzésekre.

 

A másodosztályú bajnokság talán még érdekesebb lesz az első osztályúénál; biztos résztvevők ez idő szerint a Rákos Szt. Mihályiak, Budapesti Atl. Klub, Ujpesti T. C., Magyar Athl. Club, Magyar Testgyak.köre, Posta-Táv. Tisztv.L.T., Ganz-gyáriak, Magyar F. C., Törekvés, Budapesti Sp. Club. (1899) stb., melynek a II. oszt. bajnokságok küzdelmeinek hosszú sorozatát fogjuk kivívni s sokáig sejtetni sem fogják engedni a valószínű győztest. Ha még megemlítjük azt, hogy a különböző egyletek II., III., illetve IV-ik csapataik is mérkőzni fognak egymással, úgy annyi matcre lesz tavaszszal kilátásunk, mint talán ez ideig soha.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98