Dtum
Login with Facebookk
1902 | Szeptember

Városi takarékpénztár Debrecenben

A kommunális takarékpénztáraknak nálunk halva született eszméje ismét kisért. Legutóbb Debrecenben akar testet ölteni és – viszonyaink érdekes jellemzéséül – korántsem abból a célból, ami a külföldi községi takarékpénztárak müködésének kizárólagos alapja, hogy t. i. a kis betétek gyüjtése és gyümölcsöztetése körül a humanitárius gondolatnak szerezzen érvényt, hanem – mint annyi más városunknál – tisztán a város pénzügyi bajainak szanálása végett. Tekintettel arra, hogy Debrecenben Puky Gyula főispán propagálja az eszmét, megeshetik, hogy itt meg is valósitják. De hogy a város pénzügyi bajai megszüntetésének ez volna a legjobb módja, az ellen volna némi kétségünk.

Megosztás:
Szerkeszt?ő kommentár
Szanálás
Szabóné Fricska Anna

A szanálási folyamatban zilált pénzügyek rendezését kísérlik meg, legyen szó bankokról, egy városról vagy magáról az államról.

 
Amikor a fizetésképtelenség nyilvánvalóvá válik, vagy csődeljárást indítanak, vagy ún. kényszerkiegyezést kötnek az adóssal. A csődeljárásban a vagyon felszámolása (és értékesítése) után a hitelezőket bizonyos mértékig kártalanítják.


A másik megoldás a tulajdonképpeni szanálás, ekkor a tartozás átütemezéséről vagy mérsékléséről egyeznek meg. Így időt nyernek, és stabilizálódhat a bank (város, ország) pénzügyi helyzete.


A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Debreceni takarékpénztár Hajdumegye székháza Debrecenben
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98