Dtum
Login with Facebookk
1902 | Szeptember

A *Sport-Világ* football-tornája

1902. szept. 21.


I. A Budapesti Torna-Club (A) csapata.
II. A *33* Football-Club (A) csapata.
III. A Magyar Testgyakorlók Köre (A) csapata.


Football-tornánk iránt sportköreinkben mutatkozott nagyfokú érdeklődésre teljesen rászolgáltak a mult vasárnapi mérkőzések izgalmas mozzanatai s ama változatosság, melyet az újabb meg újabb csapatoknak a versenyterén való megjelenése teremtett. A bejelentett 11 egyesület 19 csapata közül csak az Ujpesti Torna-Club csapata nem jelent meg a pályán, a Ferenczvárosi Torna-Club (A) és a Budapesti Athletikai Klub (A) csapata pedig szabályokba ütköző eljárásaik miatt már az előmérkőzésekből kibuktak s így csak 16 csapat versenyzett szerkesztőségünk által kitűzött díjakért.

 

A mérkőzésekben győztes Budapesti Torna-Club (A) csapatát nemcsak az ily mérkőzéseknél elmaradhatatlan szerencse, hanem a tudás segítette a győzelemhez és vele szemben szerepelt csapatok elleni minden játéknál meglátszott fölénye. A másodikként helyezett *33*F.C. (A) csapata volt tulajdonképen favoritja a tornának azok előtt, kik nemcsak trainingben, hanem a mult vasárnapon Rákos-Palotán tartott hatos tornában aratott szép győzelmük alkalmával játékát szemlélhették.

 

A Budapesti Torna-Club (A) csapatával szemben a második félidő utolsó perczéig kitünően tartotta magát a M. T. K. fáradt csapatával szemben biztos fölényben győzött. Nagy meglepetést keltett a Magyar Testgyakorlók Köre (A) csapatának debütje bár elsőrangú csapat hírében állott, senkisem gondolt arra, hogy a döntőbe bekerüljön, különösen a rá nézve kedvezőtlen sorsolás után, mely a M. T. K. (A) csapatát a torna favorit csapatával hozta össze.


Mindjárt az első mérkőzésben a tavaly győztes Magyar Uszó-Egylet (A) csapata felett aratott győzelmével az első fordulóban a favoritként tippelt Postások kipróbált legénységével találta magát szemben. A verseny a nap legizgalmasabb mérkőzését szolgáltatta s a M. T. K. fiatal csapatának győzelmével végződött.


A második fordulóban a Budapesti Sport-Club felett aratott biztos győzelmet, a döntőben azonban az előmérkőzések fáradalmai folytán nem igen lehetett chance-a a győzelemhez, oly csapatokkal szemben, mint a B. T. C. (A) és a *33*F. C. (A).

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Sport-Világ 1902. évi football-tornájának résztvevői A Football-torna első győztese a B. T. C.
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98