Dtum
Login with Facebookk
1903 | Február

A Magyarországi Tornaegyletek Szövetségének felhívása

A Magyarországi Tornaegyletek Szövetsége következő felhívásokat küldi szét:


Kedves Tornatársak!
Szövetségünk folyó év pünkösdjén, 1903. május 31. és junius 1-én Budapesten tartja az V.-ik szövetségi kerületi torna-ünnepélyét és ez ünnepély rendezése a Budapesti Torna-Clubot kérte fel, mely arra készséggel vállalkozott.

 

Ezen egyletnek a szövetségünk iránt tanusított hűsége, ügybuzgalma és előkelő szakismerete már részben biztosítják az ünnepély sikerét, de ez a siker csak akkor lesz teljes, ha ti kedves tornásztársak azon mennél nagyobb számban vesztek részt.


Vissza tekintve a mult évek ünnepélyeire, nagy örömmel tapasztaljuk, míly nagy számmal, mily hű ragaszkodással és odaadással viseltettek mindenkor a szövetség iránt. De a mostani ünnepélyünkön hű ragaszkodástoknak még nagyobb megnyilatkozását kérjük, azon alkalomból, hogy ezen ünnepélyünk a szövetségi zászló felavatásával lesz egybekötve.

 

A magyart a nemzeti jelvényei mindenkor a legnagyobb hőstettekre lelkesítik, ily lelkesedést várunk mi is tőletek magyar tornásztársak, hogy midőn kibontjuk előttetek az ország zászlaját, a nemzeti szinű, országczímeres lobogót, igaz magyar szívvel s lelkesedéssel csoportosuljatok a köré. A szövetség minden egyletétől elvárja, hogy a zászlófelavatási ünnepélyén képviseltesse magát és pedig minél nagyobb számban.


Kedves tornásztársak, csoportosuljatok e zászló körül, melynek jelmondata: Hazádnak rendületlenül légy híve oh magyar! Mennél számosabban s mutassátok meg, hogy a magyar nem csak a fizikai védelem, de a polgárosodás munkájában is hű fia e drága hazának. Csoportosuljatok e szent zászló körül, mely nemcsak a magyar tornászatot, de az egységes magyar hazát is képviselni fogja, azt az egységet, melyre nekünk magyaroknak minden téren küzdenünk kell, s mely egységben munkálkodva tehetjük igazán nagygyá s boldoggá szeretett szülőföldünket.


Figyelmeteket még arra is felhívjuk, hogy ez ünnepély torna és sport kiállítással lesz egybe kötve, mely bizonyára érdekes látnivaló lesz; kívánatos, hogy azon egyleteink tőlük telhetőleg mint kiállítók, akár mint szemlélők résztvegyenek. Az ünnepélyen a szövetségi jelvény feltűzése kötelező, felkérjük ez úton is az egyleti elnökséget, sziveskedjenek azokat már jó előre beszerezni Kankovszky Vilmos szövetségi pénztárostól ( Budapest, VI. Szív-utcza 6. szám) s darabja 1 korona.


Végül tudomásotokra hozzuk, hogy az ünnepélyre vonatkozó összes közleményeket a Budapesti Torna-Clubtól, mint rendező egylettől legközelebb már megkapjátok.


Kartársi üdvözlettel:
Jász Géza s.k.                                                                   Berzeviczy Albert s. k.
szövetségi titkár                                                             szövetségi elnök

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98