Dtum
Login with Facebookk
1903 | Július

Képek Belgrádból

A ki mostanában Belgrádba vetődik, bizonyára el nem mulasztja megnézni az u. n. régi konakot, vagyis fejedelmi palotát, a hol a szerencsétlen királyi párt meggyilkolták. Nem sok nézni való van rajta : egyszerű egyemeletes épület, de csak előlről, mert a hátulja földszintes; belől azonban fényüzéssel van berendezve.

 

Belgrádban az ó-temetőben levő Szent-Márkus-kápolnába temették el Sándor királyt és Draga királynét. Alacsony, ócska kis épület, azonban már több tagját temették itt el az Obrenovics családnak, köztük Milos fejedelem első szülött fiát I. Milánt, a ki csak 28 napig volt Szerbia fejedelme s akkor máig ki nem derített módon, hirtelen meghalt fiatal korában.

 

Itt fekszik továbbá a meggyilkolt Mihály fejedelem nővére Anna, a kinek nagy sírköve látszik képünkön, végre itt porlad még a Sándor király kora szülött bátyja Sergius, II. Milánnak és Natáliának első gyermeke.


A kápolna egyetlen dísze az említett Obrenovics Anna fehér márványból készített síremléke, a melyhez most két egyszerű fakereszt van odatámasztva: a Sándor király és Draga királyné sírkeresztje, jelezvén, hogy a gyászos véget ért uralkodó pár ott van eltemetve.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Katonaság a konak főbejarata előtt junius 11-én Sándor király és Draga királyné sírja a Szent Márkus - kápolnában
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98