Dtum
Login with Facebookk
1904 | Február

Új csillagunk Kronberger Lilly műkorcsolyázó

Ki sejtené a képünkön látható kedves kis leányfőről, hogy máris számottevő, sikerekben gazdag pályafutásra tekint vissza a műkorcsolyázás terén. Kronberger Lilly, még csak 13 éves, de már dédelgetett tagja műkorcsolyázó gárdánknak.

 

Három évvel előtt Seibert Viktor, kitűnő tréner iskolájába került s gyors haladása csak nagy talentumában nyeri magyarázatát. Tavaly startolt először a junior versenyben s Urbáry és Wollenek mögött 3-dik lett. Már akkor meglepte bíráit iskolájában precizitásával, mozdulatainak kecsességével s testtartása biztos eleganciájával. 

 

A Berliner Schlittschuhclub jubiláris versenyére az egylet őt nevezte s ott nemcsak a nagyközönség részéről volt ünnepeltetésben része, de sikerült neki az udvar szimpátiáját is elnyernie. A megjelent trónörökös oly érdeklődéssel kísérte a kis művésznő mutatványait, hogy azokat egyenes kívánságára kétszer kellett megismételni.

 

A január 31-iki budapesti hölgyversenyben csak kevés ponttal maradt el – Herz kisasszony, az első díj nyertese mögött.

 

A „kis Lilly” minden női sporttal foglalkozik. Ha a jég elolvad úgy a vívás lép előtérbe, melyet azután a tennis s az úszás váltanak föl. Komoly igyekezete s kitartása bizalommal tölti el a sportköröket, s ama reményre jogosítja, hogy idővel nemcsak hazánkban, de külföldön is diadalra juttatja majd a magyar műkorcsolyázást.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98