Dtum
Login with Facebookk
1904 | Január

A magyar korcsolya-bajnokságok

Mult kedden és szerdán folytak le a magyar korcsolya-bajnokságok versenyei. A tréningből ítélve szép küzdelmekre volt kilátás, a verseny azonban éppen az ellenkezőt nyujtotta. A műkorcsolyázás bajnoksága egyszerűen walk-owerré zsugorodott és a gyors korcsolyázás bajnoksága sem végződött úgy, amint azt várni lehetett.

 

Péczeli Andor, a két év előtti bajnok, a versenyt feladta. Az 500 m-es futamban szenvedett vereségére úgy látszik elkedvetlenítette, és az 5000 m.-es futamban teljesen ambició nélkül indult. A feladást betegségével indokolta, a bevett Kola-pastillától – melyet a francia hadseregben nyáron meleg ellen használnak – lett állítólag rosszul.

 

Wampetich Imre lett az idei bajnok, jól megérdemelve a büszke címet. Különösen a rövid távokon mutatta magát jónak. Schick mutatott ezúttal igen jó formát, ki különösen hosszú távokon igen veszélyes ellenféllé nőtte ki magát. Halmay formája volt a leggyöngébb, őt azonban betegsége menti.

 

A műkorcsolyázó-bajnokságról nem sokat szólhatunk. Győztese egy igen tehetséges fiatal versenyző, Urbáry Sándor, ki azonban még kevés rutin s határozottsággal bír. Ha ellenfelei lettek volna, valószínűleg jobbat produkált volna, így is, különösen szabadon választott gyakorlatai, igen jól sikerültek. A versenynek különben – és ez ritkaság – az idén az idő is kedvezett. Az első napon ugyan eleintén kissé puha volt a jég, az 5000 m.-es futamra azonban már megszilárdult és másnap is kifogástalan maradt, csak egy kis ellenszél alkalmatlankodott minkét nap.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98