Dtum
Login with Facebookk
1904 | Június

Lovas sportok

Csak rövid ideje, hogy a lóversenyen kívül egyéb lovas sportok is kezdenek divatba jönni nálunk. A lovaglásnak azelőtt is voltak kedvelői elegen, se legfeljebb magán-társaságban, falusi birtokon ha gyakorolták; az a sok szép lovas-játék és sport, melyeknek különösen az angolok nagy mesterei, csak hallomásból ha ismeretes volt.

 

Egy-két év előtt gróf Andrássy Géza buzgolkodására megalakult a polo-klub s hogy a magyar uraknak mily tehetsége van az effélére, mutatják azok a sikerek , melyeket rövid idő alatt elértek. Már két éve a magyarok fényes diadalt arattak Hamburgban, az ottani polo-csapaton s a most tartott versenyeken ismét legyőzték a hamburgiakat. S azóta is, bár a hivatalos versenyek elmultak már, a Stefánia-úti polo-versenytéren pezsgő élet uralkodik a hétnek erre kitűzött napjain.

 

A játszók erős traininget folytatnak, hogy tovább haladhassanak a játéktudásban s sikerrel vehessenek részt az ezután következő külföldi versenyeken. Ezeket a training-játékokat állandóan nagy közönség látogatja; köztük volt több ízben József főherczeg is, kit egyik képünk gróf Goluchowszki közös külügyminiszterrel való beszélgetés közben, egy másik pedig nejével, Klotild főherczegnővel. a Auguszta főherczegnővel, József Ágost főherczeg nejével s Mária Henriette főherczegnővel, Frigyes főherczeg egyik leányával társalogva mutat be.

 

A polo-versenyekkel kapcsolatban május 21-ikén érdekes látványosság volt a hölgyek díjlovaglása, melyben a hölgyek mutatták be az iskola-lovaglásban való jártasságukat s mely szépen sikerült. A hölgyek közt lovagolt – egy betegsége miatt távol maradt hölgy helyett – az ifjú gróf Andrássy Károly, gróf Andrássy Géza serdülő fia, női ruhába öltözve fályollal, parókával, a mi igen nagy derültséget keltett. A hölgyek ez alkalommal oly jól lovagoltak valamennyien, hogy a díjat sorshúzás útján lehetett csak odaítélni. A hölgyek díjlovaglása alkalmával fölvett fényképünkön az előtérben álló lovon gróf Andrássy Géza leánya, Mária grófnő látható.


Szép lovas verseny volt május 19-ikén a Tattersallban tartott díjlovaglás is, melyen mondhatni teljes számmal volt jelen az ily mulatságok előkelő közönsége, köztük József és Frigyes főherczegek és Klotild főherczegnő, Izabella főherczegnő leányával. Henriette főherczegnővel, Auguszta főherczegasszony kis fiával, József Ferencz főherczeggel, míg József Ágost főherczeg és Koburg Fülöp herczeg a pálya belsejében, a versenybíróság tagjai közt foglaltak helyet, mindvégig élénken érdeklődve a verseny iránt. A díjlovaglásban többnyire lovas tisztek versenyeztek a pompás kivitelű díjakért s a lovaglásnak igazi fényes bravurjait mutatták be.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Mi módon döntik el a labdarúgó bajnokságot? Mi módon döntik el a labdarúgó bajnokságot?
A magyar football-bajnokság létesülése nagy érdeklődést keltett a...
Az uj záróra Az uj záróra
Országosan egy órával kitolták a zárórát, éjfélig. Ami különben is a...
Hóra Ferenc legyőzte Jánosik Rezsőt Hóra Ferenc legyőzte Jánosik Rezsőt
Vasárnap délelőtt tartották meg az FTC szenior 5000 méteres...
Cristoreanu leugrott az emeletről, Gherman mérget vett be, Dancu felakasztotta magát, mert nekik kellett volna lelőniök a kolozsvári rektort Cristoreanu leugrott az emeletről, Gherman mérget vett be, Dancu...
A romániai rendőrség bukaresti vezérigazgatósága vasárnap közölte,...
A pingvinek  a déli sarkmezőn A pingvinek a déli sarkmezőn
Ha expedíció vagy hajó érkezik a pingvinek közelébe, pár kilométernyi...
Olaszország – Magyarország 3:2 (1:0) Olaszország – Magyarország 3:2 (1:0)
A mérkőzés gyönyörű tavaszi időben került eldöntésre és megmozgatta...
Hogyan születik a harang az Ecclesia Harangműveknél? Hogyan születik a harang az Ecclesia Harangműveknél?
A kath. és protestáns hitközségek szerte az országban új harangokat...
Párisi tudósítás a kőolajháború várható fordulatairól Párisi tudósítás a kőolajháború várható fordulatairól
A közelgő Balkán-konferencia, a Románia körül növekvő feszültség és...
Budapest fölfegyverzett munkásságának csapatszemléje Budapest fölfegyverzett munkásságának csapatszemléje
Nem vak katonai parádé, hanem öntudatos és lelkes munkások fegyveres...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98