Dtum
Login with Facebookk
1904 | Március

Osztrák dolgok

Az osztrák evezős szövetség már szétküldötte az idén rendezendő három regattájára vonatkozó versenyfeltételeket, melyeket alább közlünk. Sportkörökben óriási feltünést kelt a versenypropozíciónak az a pontja, amely szerint a W. A. Barry angol tréner által előkészített csapatok a bécsi versenyeken nem vehetnek részt.

 

Barry angol professzionista volt világbajnok esetét ismerjük. A korábbi esztendőkben a Nemzeti Hajós Egylet-nek volt szerződtett mestere, tavaly a "Duna" versenycsapatait tanította, a budapesti regatta lezajlása után pedig Manno Miltiadest, a Pannónia tagját, készítette elő angolországi szereplésére.

 

Barry 1903. április hó végéig a "Normannen" bécsi egylethez, 1903. május 1-től kezdve pedig 8 hétre a "Duna" budapesti evezős egylethez szerződött, de a "Normanno-kat" már április vége, azaz a szerződéses idő lejárta előtt elhagyta, állítólag azért, mert az egylet  a megállapított szerződési pontokat meg akarta változtatni, mibe a mester nem akart beleegyezni. Nem kutatjuk, vajjon követett-e el szerződésszegést Barry, vagy sem, de mindeneestre szokatlan eljárás, hogy valamely országos evezős szövetség olyan evezősöket, akik amatőrségéhez és versenykorrektségéhez szó sem férhet, egyszerűen letilt a versenypályáról, ha ezt, vagy amazt a professzionistát alkalmazni meri.

 

Ennek az eljárásnak furcsaságát fokozza még az a körülmény, hogy a szövetség még mult év havában hozott határozatát mindmáig titokban tartja és nem értesíti az érdekelt  egyesületeket idejekorán, hogy eláljanak esetleg Barry tervezett szerződtetésétől.

 

Barry m. a "Duna" ugyan  az idén nem szerződtette, de szerződtette a "Duna" egyik tagja, Brüll Alfréd a maga számára. Brüll azonban ismert előzékenységénél és sportszereteténél fogva, a mester szolgálatait bizonyára fel fogja ajánlani a klubnak és így a versenyanyagot mégis csak Barry készíti elő és a "Duna" Bécsben nem startolhat.

 

Kétséges lehet esetleg Manno bécsi startolása is, mert a határozat tavaly júniusi keletű és azonnal hatályba lépett. Ez az értelmezés azonban pláne abszurdum volna, mert Barry a Pannóniával sohasem állott szerződéses viszonyban.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98