Dtum
Login with Facebookk
1904 | November

Bécsi uszóverseny

A Wiener Athletiksport Club kétnapos meetingje, mely szombaton és vasárnapon folyt le a bécsi Diana-fürdőben a magyar uszók teljes diadalával végződött.

 

Halmay Zoltán és Kiss Géza indulása tette kiváló értéküvé, kiken kívűl még Hajós-Guttmann Henrik és Kankovszky Ervin képviselte a magyar színeket. Különösen Mayer Lipótnak ellenük való szereplése elé néztünk nagy kíváncsisággal, akit a bécsi hírnökök nagy szerényen „a kontinens legnagyobb uszójának” szerettek nevezni. Ezuttal bizony alaposan leszorult.

 

Sajnáljuk, hogy a berlini Rausch, kinek indulását szintén hirdették, elmaradt. Mayer mentségére a bécsi jóakartu kritika azt hozza fel, hogy nem volt formában. Legjobb reális reális formája mellett sem tarthatjuk ezidőszerint Halmay komoly ellenfelének.

 

Halmay megnyerte a Diana-díj 100 m. versenyét, Ausztria 500 m. bajnokságát a 68 m. főversenyt. Három uj osztrák rekordot állítottak fel. Kiss Géza megnyerte a Diana-díj 1/4 ang. mfd.-es versenyét, Hajós ugyanezen összetett verseny harmadik számát, a 1/2 ang. mfd.-es versenyt, második lett Ausztria 500 m. bajnokságában Halmay mögött.

 

E három versenyző megnyerte a MTK. részére a Diana-díj idei védelmét és a 102 m. stafétát. Kankovszky helyezést nyert. Még indulnia kellett volna magyar részről a fiatal Baronyi András Istvánnak, jó formában volt és így szép esélyekkel nézhetett a küzdelem elé, de a verseny előtti napon beállított hirtelen gyengélkedése meghiusította versenyutját. Magyar uszóink e sikerei után alig hiszszük, hogy Bécsnek valami nagy kedve legyen a közel jövőben budapesti versenyeken indulni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98