Dtum
Login with Facebookk
1904 | Október

Az országos főiskolai bajnoki lawn-tennis verseny

Fejlődő lawn-tennis sportunk ismét egy szép, nagyszabásu s évről-évre ismétlődő versenynyel lett gazdagabb. A legnagyobb dicséret illeti érte a Műegyetemi Athletikai és Football Clubot, hogy Magyarország főiskolai lawn-tennis bajnokságáért kiírt versenyeknek a számát növelte, hanem hogy a fiatalabb versenyzőknek is alkalmat adott az érvényesülésre.


A verseny a kezdet nehézségeihez képest igen nagy sikerrel folyt le, különösen ami a sportrészt illeti. Váratlanul nagy számu versenyzők, szép végküzdelmek, magas nívó a verseny jellemzői.
A közönség iránt nagy a panaszunk, csak a mérkőzők hozzátartozóit és az érdekelt klubok egy-két tagját láttunk kint, pedig a verseny nagyobb érdeklődést is megérdemelt volna.


Teljes elismerés illeti a közoktatásügyi miniszterünket, dr. Berzeviczky Albertet, ki nemcsak hogy elfogadta a verseny védnöki tisztjét, de a bajnokságra értékes ezüstserleget is adományozott tiszteletdíjjul.


A bajnokságra 22 versenyző nevezett be; 18 indult is. A bajnokságot Lauber Dezső, a MAC. tagja, szigorló műépítész nyerte meg a miniszter serlegével és egy gyönyörű arany plakkal együtt, a döntőben csodálatos szívósággal és kitartással verve meg Nagy Uzort (BBTE.) 5/11, 4/5, 5/4, 6/ 2, 2/3-ra. Győzelmével főiskoláját, a műegyetemet juttatta diadalra.

Laubert rendkívüli dicséret illeti. Utolsó versenye óta óriásit emelkedett és dacára hogy még a verseny alatt is egymásután rakta le kitűnő eredménynyel vizsgáit, hatalmas formában volt.

Nagy Uzor egészen kezdő játszó. Egyletében már tavaly feltűnt, idén sokat haladt. Az állandó versenyzésben játéka és versenystílusa igen fejlődött, ugy hogy nemcsak az I. osztályu hendikep-versenyt nyerte meg nagy fölénynyel, de a bajnokságban is csak kemény küzdelem után lett második.


A versenyek egyik érdekesebb mérkőzése volt a Rakovszky István kontra Szigeti Pál mérkőzés, amelyet Rakovszky István nyert meg igen erős és éles küzdelem után 103 labdával 104 ellen.


Magyar László is az előmérkőzések alatt igen nagy fölénynyel és merészen játszott, a negyedik fordulóban Linber ellen, azonban szintén kiesett. Ki kell emelni Benkó Lajost, kinek talán legszebb stílusa van valamennyi versenyző között, azonban hiányzik még versenyrutinja. Jó hírek előzték meg Gilly Pált, aki szintén fogyatékos versenyrutinjának lett áldozata, szép technikája dacára.


A férfi páros versenyben kevés jól összetanult pár volt. Szép összjátékot egy pár sem mutatott be. Magyar László és Árgyán Béla az összes fordulókban könnyen győzvén, a döntőben még legnehezebben tudtak boldogulni gróf Csáky István és Zsigmondy Gábor ellen. A vegyes páros versenyben szerepelt játszók, Gillyt kivéve, mind kezdők. Összjátékról szó sem volt, mert a játszók nagy része együtt előzőleg nem is játszott soha. A hölgyjátszók közül Goldberger Ella k. a. tünt ki.
A másodosztályu hendikep-versenyből, melyben tizenöten vettek részt, erős küzdelmek után az igen szívós és kitartó Lindner Ernő került ki győztesnek.


A rendezésért kiváló dicséret illeti a klub buzgó és agilis titkárát, Müller Bélát, a rendezőség tagjai közül meg Lindner Ernő és Máté Istvánt. A testvérklubok tőlük telhetőleg támogatták a rendező egyletet dicséretes munkájában, a Lawn-tennis Club tagjai közül dr. Sigmund Emil és Schmid Ödön segített a rendezőségnek. A MAC. verseny és tréningpályáit, a díjkiosztásra nagy termét szívesen átengedte és tennis-osztályának előadója, Kertész János a döntnöki tisztet vállalta el.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Lauber Dezső, Magyarország főiskolai lawn-tennis bajnoka Ütő és labda
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98