Dtum
Login with Facebookk
1905 | Január

Amerikában működő pénzhamisító szövetkezet

Zágrábban és a környékén sok hamis huszkoronás bankjegy van forgalomban. A rendőrség kinyomozta, hogy a hamisításban egy Smilijavics Máté nevű ember és több tagból álló Kurhanek család is részes.

 

Elfogott egy Krkovics Iván nevű embert is, a ki egyideig hazug vallomásokkal ámította a vizsgálat vezetőit, azután pedig megszökött Amerikába, magával vívén nagyobb összeget tevő hamis pénzt. Az ellene folytatott vizsgálat során kiderült, hogy a pénzhamisítást Amerikában folytatja, sőt működése kövét ki is szélesítette: amerikai pénzt is hamisít s ezt a hamis pénzt kivándorlóknak adta el, a kik levélben hazaküldték.

 

A minap egy kis sztavóniai városban letartóztattak egy Zugics nevű embert, a ki hamis huszkoronással akart fizetni. A rendőrségen megmotozták, de több hamis pénzt nem találtak nála. Már el akarták bocsátani, s mikor kitűnt, hogy a pénzt egy társa tartja magánál, ő mindig egy darabot vett magához.

 

Ez a társ Zorkó Márton nevű ember. Krkovicsnak jó barátja s most jött vissza Amerikából. Mindkettőjüket kihallgatták és vallomásuk alapján lépéseket tett a bíróság Krkovics kiadatása iránt. A klevelandi rendőrség letartóztatta Krkovicsot. Most együtt van már a bűnszövetség minden tagja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98