Dtum
Login with Facebookk
1905 | Október

Egy apa borzasztó tette

Egerben szeptember 24-ikén este Rab József kőmives revorveller lelőtte négy gyermekét, a kik közül egy meghalt, három pedig a halállal vívódik, azután maga is öngyilkossá akart lenni, fölvágta az ereit s most a kórházban fekszik sulyosan megsebesülve.

 

A szörnyű eset előzményei ezek: A Korona-vendéglőben szüreti mulatságot rendezett az iparos ifjuság. Rabné, a kinek felnőtt, tizenhét éves leánya is van, jelmezt készített leányának és nagyban készült a mulatságra. Rab, mivel mostanában nem jól ment a dolga, arra kérte a feleségét és leányát, hogy ne költekezzenek, hanem maradjanak el a mulatságról.

 

Estefelé azután Rab korcsmába ment, a hol a különben józannak és tisztességes iparosnak ismert ember, valószinűleg sokat ivott, mert mikor hazatért s feleségét és legnagyobb leányát nem találta otthon, revolvert ragadott, hogy többi négy gyermekét elpusztítsa.

 

Mind a négyet halántékon lőtte. Az egyik gyermek, egy tizenegy éves leány, azonnal meghalt, tizenöt éves leánya halálosan megsebesült. Halálos sebet ejtett a revolvergolyó a kőmives két fiugyermekén is, a kik közül az egyik nyolcz, a másik öt éves.

 

A szerencsétlen gyermekeket az atyjukkal egy kórházban helyezték el. Rab állapota is igen aggasztó.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98