Dtum
Login with Facebookk
1905 | Október

Nagy szerencsételenség a sárvári selyemgyárban

A sárvári Chardonett-féle műselyem-gyárban, a mely csak pár hónappal ezelőtt kezdette meg működését, október 13-án nagy robbanás történt. A hatalmas gyártelep egy része romokban hever és a szerencsétlenségnek emberáldozata is van. A romok alól iszonyúan megcsonkított emberi holttesteket huztak ki.

 

A szerencsétlenség délután öt órakor történt. Egy vasszerkezetű fekvő dobkészülékben elhelyezett vegyi anyagnak a fölrobbanása okozta a robbanást. Az óriás dob két-három mázsás darabjai a magasba röpülve, a gyártól négyszáz-ötszáz méternyire zuhantak le.

 

A fölrobbant telepen és a szomszédos helyen hatvan munkás dolgozott, kiket az összeomló épület maga alá temetett. Sárvárott és a környékén a robbanás hangja oly hatalmas volt, hogy az embereken óriás rémület vett erőt.

 

A robbanás után a gyárépület lángbaborult. A város, a czukorgyár, a selyemgyár és a szomszédos községeknek tűzoltósága megjelent a pusztulás színhelyén és hozzálátott amaz épület oltásához, mely a munkásokat maga alá temette.

 

Itt sikerült a tüzet este kilenczk órakor elfojtani és a romok alól eddig, hat borzalmasan összeégett férfi és leány holttestét huzták ki. Valószinű, hogy az áldozatok száma ennél nagyobb, mert a munkások közül még sokan hiányoznak, s így az első pillanatokban a sebesültek számát nem lehetett megállapítani.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98