Dtum
Login with Facebookk
1906 | December

Kossuth Ferencz betegsége

Kossuth Ferencz kereskedelmi miniszter régi csúzos baja miatt néhány nap óta betegen fekszik lakásán. Állapotában a jelentések szerint immár örvendetes javulás állt be, a fájdalma is megszűnt.

 

Orvosa Müller Kálmán dr. egyetemi tanár, a ki konstatálta a javulást, de a legnagyobb nyugalmat ajánlotta a beteg miniszternek.

 

A beteget meglátogatta Wekerle Sándor miniszterelnök, báró Burián közös pénzügyminiszter, Mezőssy Béla Államtitkár, Dhurzó őrgróf olasz konzul, gróf Zichy Tivadar, a magyar delegáczió elnőke és számos képviselő.

 

Báró Schönaich közös hadügyminiszter, Urbán Nándor vezérkari ezredes utján tudakozódott Kossuth hogylétéről, Kobi Medárd püspök, a ki Vaszary Kolos herczegprimás nevében érdeklődött hogyléte iránt.

 

Meglátogatták ezenkívül gróf Auersperg, osztrák földmívelési miniszter, Sréli Kálmán, báró Nyáry Albert és dr. Nagy Albert országgyűlési képviselő.

 

Kossuth Ferencz állapota iránt az egész országban rendkívül nagy az érdeklődés. Százával érkeznek naponta a levelek és táviratok, de telefon utján is kérdezősködnek az ország minden részéből hogyléte felől.

 

A minisztert teljes odaadással és féltő gondozással ápolja hű komornyikja, Vida István, a ki egyetlen perczre sem távozik el gazdája betegágya mellől.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98