Dtum
Login with Facebookk
1906 | Február

Manno és Wampetics

Mai képünk a két legjobb magyar korcsolyázót, Manno Miltiadest és Wampetics Imrét ábrázolja. Mindkettő már a legszebb eredményeket érte el nemcsak korcsolyázásban, hanem a sport többi ágában is.

 

Manno mint atléta és biciklista kezdte működését, csakhamar azonban a football-játéknak szentelte minden idejét s mint a B. T. C. centercsatára, e nemben a legjobb magyar csatárok egyike volt. Visszavonulván a footballtól, nyáron evezett, télen pedig korcsolyázott. Mint evezős a lehető legszebb eredményeket érte el. Magyarország és Ausztria bajnoka lett, sőt Angliában is igen szép eredményeket ért el.


Mint korcsolyázó négy évvel ezelőtt a Csorba-tavon tartott nemzetközi versenyen tűnt fel, hol megnyerte az 1000 m.-es junior-versenyt és az 5000 m.-es nemzetközi versenyt. Két év mulva Davosba ment, hol Gundersen mögött második lett az 500 m-es távon. E versenyben De Koning 3-ik lett. Közben itthon megnyerte a bajnokságot, majd ismét külföldre ment Davosban, Stockholmban és Krisztianiában trainirozott. Ez használt neki, mert ott elért idői kitűnőknek mondhatók. Az idén itthon Magyarország bajnokságában uj magyar rekordot állított föl. (49 mp.)


A nemzetközi versenyen azonban már formája tetőpontján állott s megnyerte rekord-idő alatt az 1500 méteres versenyt De Koning, Schilling és Wampetics ellen. Reméljük, ezen formáját a jövőben is megtartja és dicsőséggel fogja képviselni külföldön a magyar korcsolyázó sporot.

 

Méltó ellenfele Mannonak Wampetics Imre. Sportszereplését szintén mint footballista kezdte meg és a „33” Football-Clubnak egyik legjobb játékosa volt. Mint evezős tagja volt a „Pannonia” veretlen négyesének, tavaly pedig mint „scullista” próbálkozott meg és két startolása két győzelemmel végződött. Mint korcsolyázó 1903-ban tűnt fel, mikor megnyerte a nemzetközi 500 méteres versenyt is 1905-ben a nemzetközi 500 méteres versenyben első, a 2500 méteres Schilling mögött második lett.

 

Legszebb eredményeit azonban ez évben érte el, mikor ismét megnyerte Magyarország bajnokságát, a nemzetközi versenyen pedig, az 500 méteres futamban, maga mögött hagyta Mannot, Péczelit, Schillinget és De Koning-et.

 

Érdeklődéssel várjuk e két kiváló korcsolyázónknak a jövőben való szereplését. Annyi bizonyos, hogy kettőjük között folyó küzdelem „ a legjobb magyar korcsolyázó czímért” csak használatra válik e szép sportnak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Manno Miltiades és Vampetics Imre gyorskorcsolyázók Manno Miltiades bajnok Wampetics Imre bajnok
Cikk-ajánló
Önműködő tüzoltószerkezet Önműködő tüzoltószerkezet
Azokhoz az állapotokhoz képest, a melyek évtizedekkel ezelőtt, vagyis...
A MÁV villamositási megrendelésének megoszlása az egyes iparágak között A MÁV villamositási megrendelésének megoszlása az egyes iparágak...
A Magyar Királyi Államvasutaknál most került sor a közel 40 millió...
Kilenc autós bandita két nap alatt hét betörést követett le Szegeden Kilenc autós bandita két nap alatt hét betörést követett le Szegeden...
Szombaton és vasárnap Szegeden és környékén egész sor vakmerő...
Nagy vasúti szerencsétlenség Nagy vasúti szerencsétlenség
Senecs (Amerika) közelében borzalmas vasuti szerencsétlenség történt....
Jean Giraudoux Jean Giraudoux
Rövid távirat jelentette a gyászhírek szűkszavúságával, hogy végleg...
Friedrich István szeptemberben agitációs utra indul Friedrich István szeptemberben agitációs utra indul
A svábhegyi villa csöndjét néha zavarja egy-egy kapaszkodó gépkocsi...
A király A király
Ujra egy kivételes évforduló, immár a nyolcvannegyedik, amely...
Csata Jütlandnál Csata Jütlandnál
az Északi-tengerre vezető átjáró Skaggerak nevű szakaszán zajlott a...
Magyarország birkózó bajnoksága Magyarország birkózó bajnoksága
Ez évben ismét a MTK. rendezésében folyt le a bajnoki verseny. A...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98