Dtum
Login with Facebookk
1906 | Február

Manno és Wampetics

Mai képünk a két legjobb magyar korcsolyázót, Manno Miltiadest és Wampetics Imrét ábrázolja. Mindkettő már a legszebb eredményeket érte el nemcsak korcsolyázásban, hanem a sport többi ágában is.

 

Manno mint atléta és biciklista kezdte működését, csakhamar azonban a football-játéknak szentelte minden idejét s mint a B. T. C. centercsatára, e nemben a legjobb magyar csatárok egyike volt. Visszavonulván a footballtól, nyáron evezett, télen pedig korcsolyázott. Mint evezős a lehető legszebb eredményeket érte el. Magyarország és Ausztria bajnoka lett, sőt Angliában is igen szép eredményeket ért el.


Mint korcsolyázó négy évvel ezelőtt a Csorba-tavon tartott nemzetközi versenyen tűnt fel, hol megnyerte az 1000 m.-es junior-versenyt és az 5000 m.-es nemzetközi versenyt. Két év mulva Davosba ment, hol Gundersen mögött második lett az 500 m-es távon. E versenyben De Koning 3-ik lett. Közben itthon megnyerte a bajnokságot, majd ismét külföldre ment Davosban, Stockholmban és Krisztianiában trainirozott. Ez használt neki, mert ott elért idői kitűnőknek mondhatók. Az idén itthon Magyarország bajnokságában uj magyar rekordot állított föl. (49 mp.)


A nemzetközi versenyen azonban már formája tetőpontján állott s megnyerte rekord-idő alatt az 1500 méteres versenyt De Koning, Schilling és Wampetics ellen. Reméljük, ezen formáját a jövőben is megtartja és dicsőséggel fogja képviselni külföldön a magyar korcsolyázó sporot.

 

Méltó ellenfele Mannonak Wampetics Imre. Sportszereplését szintén mint footballista kezdte meg és a „33” Football-Clubnak egyik legjobb játékosa volt. Mint evezős tagja volt a „Pannonia” veretlen négyesének, tavaly pedig mint „scullista” próbálkozott meg és két startolása két győzelemmel végződött. Mint korcsolyázó 1903-ban tűnt fel, mikor megnyerte a nemzetközi 500 méteres versenyt is 1905-ben a nemzetközi 500 méteres versenyben első, a 2500 méteres Schilling mögött második lett.

 

Legszebb eredményeit azonban ez évben érte el, mikor ismét megnyerte Magyarország bajnokságát, a nemzetközi versenyen pedig, az 500 méteres futamban, maga mögött hagyta Mannot, Péczelit, Schillinget és De Koning-et.

 

Érdeklődéssel várjuk e két kiváló korcsolyázónknak a jövőben való szereplését. Annyi bizonyos, hogy kettőjük között folyó küzdelem „ a legjobb magyar korcsolyázó czímért” csak használatra válik e szép sportnak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Manno Miltiades és Vampetics Imre gyorskorcsolyázók Manno Miltiades bajnok Wampetics Imre bajnok
Cikk-ajánló
Az utlevelekről szóló törvényjavaslat a főrendiházban Az utlevelekről szóló törvényjavaslat a főrendiházban
A főrendiház jan. 26-iki ülése iránt nagy volt az érdeklődés. A...
Anglia tengeri hatalmáról Anglia tengeri hatalmáról
A tengeren való hatalom megdönthetetlensége az eszménye minden angol...
A kövér arab nők A kövér arab nők
Muzulmán ízlés szerint a nő ugy szép, ha kövér és bizony a sovány...
A cseh ipari körök feljajdulása a magyar-cseh vámviszály miatt A cseh ipari körök feljajdulása a magyar-cseh vámviszály miatt
A Brünner Tagesbote, Csehország egyik legnagyobb német napilapja, a...
Hungária – Újpest 4:2 (3:0) Hungária – Újpest 4:2 (3:0)
Hungária-úti pálya, 6000 néző, Bíró: Boronkay. A mérkőzés elején...
Kortárs művészek galériái Kortárs művészek galériái
Az ember legtitokzatosabb, már-már a misztikum dimenziójából eredő...
Ady és Tisza és Kosztolányi Ady és Tisza és Kosztolányi
Hegedüs Loránt könyvéről, azokról a lelki motivumokról, melyek az...
Két vitéz váltója miatt vasárnap letartóztatták Budapesten vitéz Szentmarjay Tibor gépügynököt Két vitéz váltója miatt vasárnap letartóztatták Budapesten vitéz...
A budapesti főkapitánysághoz még szombaton este távirat érkezett a...
Egy előkelő szegedi család diák fia megdöbbentő önoperáció végrehajtása után öngyilkos lett, mert ugy érezte, hogy nem vonzódik a nőkhöz Egy előkelő szegedi család diák fia megdöbbentő önoperáció...
Néhány nappal ezelőtt megdöbbentő öngyilkossági kísérlet történt...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98