Dtum
Login with Facebookk
1906 | Március

Utalványok a görögországi olimpiára

Az olympiai játékok görög nagybizottsága a következő kommünikét adta ki:

A bizottság általános utalványokat (bons collectits) bocsátott ki avégből, hogy a látogatóknak megkönnyítse a különböző közlekedési társaságok nyujtotta árleszállítások élvezetét és hogy az idegeneknek lehetővé tegye a legjobb helyeknek idejében való lefoglalását, akár a játékok különböző helyein. Ezen utalványok ára Görögországban 75 drachma, a külföldön 75 frank.


Márczius 23-ától kezdve a jegy bal részét a bizottság irodáiban be lehet cserélni, a) panhellen és olympiai játékok egész idejére szóló, a panatheni Stadiumra, a Standra, Vélodromra és általában mindazon helyekre érvényes belépő-jegyekre, a hol versenyek folynak; b) egy jegyre, mely a Pireusban tartandó velenczei ünnepély megszemlélésére fentartott helyekre jogosít, c) belépő-jegyre, mely a választmány által rendezendő díszelőadásra érvényes. A jegy jobb felének felmutatása ellenében a jegy tulajdonosa egy jelvényt fog kapni igazolásul annak, hogy a bizottság meghívottja.


Ezen jelvény felmutatása ellenében, tulajdonosa igényt tarthat a) meghívásra a régiségtani előadásokra és a muzeumok és a régi emlékek megtekintésére a játékok tartama alatt; b) meghívásra ama fogadtatásokra, melyekben a külön meghívottak és a résztvevők fognak részesülni.

 

Ezen jelvény feljogosít még: a) az árengedményekre, melyeket a hajózási és vasúti társaságok tettek a meghívottak és a résztvevők számára (ép ugy az elindulás helyén mint Görögországban); b) az árengedményekre, melyeket, a bizottsággal történt megállapodás szerint, a görögországi régiségi kirándulások szervezői tettek a meghívottak és résztvevők számára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az olimpiai játékok athéni központi bizottsága. Konstantin görög trónörökös, az olimpiai játékok fővédnöke
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98