Dtum
Login with Facebookk
1906 | Október

Apróságok

Csalók papi ruhában

 

Egy idő óta valósággal tömegesen jelentkeznek az ország különböző vidékein, sőt a fővárosban is könyöradományt gyüjtő szerzetesek. Van ajánló levelük Vermin püspöktől, Emánuel kurdisztáni püspöktől pedig czifra keleti köntösük.

 

A hatóság gyanus szemmel nézte a szerb férfiak müködését s megfigyeltette a vándor szerzeteseket. Ennek a megfigyelésüknek az erdménye, hogy ma az ország két helyén is, Eperjesen és Temesvárott, letartóztatták a szerzeteseket, a kikről kiderült, hogy közönséges csalók.

Farkasok garázdálkodása

 

A mármarosmegyei Alsókalócz község határában a farkasok nagyon elszaporodtak, s daczára annak, hogy a tél még nem állott be, már most is sok kárt okoznak a házi állatokban.

 

Pár nappal ezelőtt Sándor Mihály nevű gazdának 6 drb juhát marczangolták szét; október 10- én pedig Kaszáda Demeternek a falu végén levő háza mellől kiriasztották a lovat a mezőre s ott azt fölfalták, nem is hederítve arra, hogy a gazda a feleségével együtt lármát csapott a fenevadak elzavarására.

 

Arovics Antal m.kir.főerdőőr, hallva az ordasok garázdálkodása felöl, azon fáradozott, hogy egypárt valamikép elpusztítson közülök. Sikerült is neki egy kapitális hím farkast tőrbe ejtenie s agyonlőtte azt. Nevezett főerdőőr januártól már a negyedik farkast pusztította el.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98