Dtum
Login with Facebookk
1906 | Szeptember

Nemzetközi díjbirkózás a Beketow-czirkuszban

Augusztus hó 27-e óta nagyszabásu díjbirkózás folyik a városligeti Beketow-czirkuszban. Beketow igazgató már két év óta készülődött erre a versenybirkózásra és világ minden tájékára felszólítást küldött a hírnevesebb birkozókhoz, hogy őket a részvételre megnyerje. A győztesnek és a helyezetteknek magas pénzdíjakat tűzött ki, aminek meg volt az eredménye; huszonnyolcz jókedvű birkozó jelentkezett a versenyekhez.


A huszonnyolcz birkozó közül ugy testi erő, valamint ügyesség és igen nagy rutin dolgában kiválik Lurick (orosz) világbajnok. Az ő birkózása az egész verseny attrakcziója. Nem hisszük, hogy most legyőzöttre találna. Az esténként folyó mérkőzésekben részt vesznek még a következők: Saifolin (tatár), Beaucairois világbajnok, Hackenschmied legyőzője, Hitzler, Pugacsev (uralkozák), Mihailow (doni kozák), Soloviev charkovi (orosz) diák, Constant le Marin franczia, Wilson svéd, Jordan le Boucher, Calvet, Pietro de Belge, Van der Gold holland, Cyclop a lánczrepesztő, Paxon amerikai, Peyrouse-spanyol, Hartel tiroli, Brezina prágai, Podel svájczi, Scneider német, Vasilescu román, Pietro bolgár, Kara Ali török, Blondetti bécsi, Mihajlovics cseh, stb, stb.

 

A nálunk jól ismert Pitlasinszky is részt vesz és az első napon már egy Czája József nevű magyar birkózó is jelentkezett.

 

Lurich, a nép kedvencze, a népszerű gladiátor, a félelmetes, a győzedelmes Lurich – legyőz mindenkit. Legyőzte Beaucairoist, legyőzte Cyclopot, legyőzi majd mesterét Pitlasinszky-t is és – ki tudja? nem győzi-e le Cziganievicset. – Igen. Cziganievics – a Zbiskó, a „medve” – itt van, itt van s eddig sorra összeroppantotta mindazok csontjait, kik vele összemérték erejüket.

 

Az egész birkózás clou-ja most már a Cziganievics – Lurich birkózás lesz, mely már az érdeklődő közönség élvezetének kielégítése miatt is valószínűleg legalább egyszer eldöntetlenül végződik, - hogy megismételhessék.

 

A többször legyőzött birkózók, sorra elutaztak. Köztük volna Sabatier is, a vérmes természetű franczia, aki ugy birkózik, mint ahogy más ember verekszik, de hát ő nem utazik el. – Az e heti mérkőzések legnagyobb szenzácziója Lurich győzelme volt, a volt vasgyuró Cyclop felett. Az első találkozásuk eldöntetlen volt. A döntő mérkőzés hírére azonban ugy megteltek a czirkusz padjai, hogy egy gombostűfejnek sem volt helye ebben az élő emberprésben.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98