Dtum
Login with Facebookk
1907 | Április

Oxford-MTK 1:0

Az angol csapat második mérkőzése, húsvét hétfőjén a millenáris pályán folyt le. Bár a Testgyakorlók hiányos csapattal állottak ki, mégis oly lelkes ellenállást produkáltak s oly kitartással küzdöttek, hogy az angolok tudása nem érvényesülhetett ellenük.

 

Az oxfordiak e napon is rendkívül fair, elegáns játékot mutattak be. Csatáraik azonban nem voltak olyan formában, mint előző matchükön. Lövéseik bizonytalanabbak voltak s a középső csatárok a szélsők beadásait a MTK védelem közbelépése folytán nem tudták érvényesíteni. A fedezetsorból jövő éles lövéseket pedig a bámulatos sikerrel védő Holles tette ártalmatlanná.

 

Az oxfordiak a MTK ellen kiállított csapata a következő volt: Henley - Lacon, Norris - Mac Iven, Wredford Brown, Hovet Jones - E. I. Wright, Buxton, Morgan, Owen, Coleby, Bence Pembroke.

 

A MTK a következő összeállításban játszott: Holics - Nagy, Révész - Bíró, Koltay, Szűcs, Zulu, Kertész, Ellinger, Weisz, Holub.

 

MTK kezdi a játékot, de csakhamar erős védekezésre szorul. Majd Weiszhez kerül a labda ki lefut s a goalra lő. Henley a labdát védi ugyan, de kezéből kiejti, azonban sikerül továbbítani, mielőtt a magyar csatárok ujból elérnék.

 

A MTK védelmén sokáig megtörik az angolok támadása, míg végre sikerül kornert elérniök (12 p.). Erre Zulu a labdával kiszökik, de Kertész a neki leadott labdát, daczára, hogy a kapus elhibázza nem tudja goalba juttatni.

 

E támadás volt a félidőben a MTK utolsó veszélyes támadása. Még egyszer lerohan ugyan Holub, de labdája magasan a kapu fölött röpül el. Azután az Oxford kornert ér el. A beadott labdát Morgan Owen a kapu fölé hibázza. Holics, B. Prembroke és Mc Iven lövéseit majd Buxton remek támadását sikeresen menti. A 37-ik perczben éri el Oxford egyetlen, első és utolsó goalját Coleby révén. A félidő az angolok erős támadásával fejeződik be. Eredmény 1:0 az Oxford javára. Kornerarány 3:0 az Oxford javára.

 

A második félidőben Oxford folytatja támadását. Holics azonban igen szépen véd. A 9-ik percben Oxford kornerhez jut, melyet Mc. Iven lövése követ, de mindkettő eredménytelen. A félidő közepén a MTK átmegy az angolok térfelére s ott csakhamar kornert ér el. Kertész a labdát a kapu mögé adja be. Mc. Iven remek lövését a goalfa menti. Ugyancsak a kapufáról pattan vissza az angoloknak a 49-ik perczben elért szabadrugása is. Holics még néhány lövést bravúrosan véd s Nagy, Révész és Koltay is az angolok folytonos támadásának igyekeznek gátat vetni, mire a félidő véget ér. Félidő: 0:0. Szász Hugó ("33" FC) nagyon jó bíró volt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az Oxford University Association Football Club és a Budapesti Torna Club csapata a március 30-án megtartott mérkőzésen Jelenet a magyar kapu előtt A küzdelem hevében elbukott ellenfelek
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98