Dtum
Login with Facebookk
1907 | Augusztus

Az elvált Wölfling-pár

Egyik legutóbbi számunkban bemutattuk már Wölfling Lipótot és volt feleségét Adamovics Vilmát. akiért férje főherczegi rangjáról is lemondott.

 

A főherczeget ujjabban nagyon sokan meggyanusították, hogy azért vált el feleségétől, mert szeretné visszanyerni magas méltóságát. Aki azonban egy pillantást vet erre az érdekes pillanatfelvételünkre, amely az egykor oly szép színésznőt és nővéreit Bécs egyik körutján ábrázolja, az rögtön megérti a volt főherczeg indokait, amely őt az elválásra bírta.

 

A főherczeget Adamovics Vilma szépsége és előkelő megjelenése bilincselte le annyira, hogy az uralkodóház érthető ellenzése daczára, a legsulyosabb áldozatok árán is feleségül vette.

 

Ettől az időtől kezdve – mint ahogy a válópör aktáiból tudjuk – a fiatal asszony jóformán teljesen elhanyagolta külsejét, nem törődött testének ápolásával, hanyagul, gyakran piszkosan öltözködött, ami azután ujdonsült férjét teljesen kiábrándította.

 

Nem is csuda! Az udvar fényéhez és pompájához szokott ember nem találhatott gyönyörűséget abban az asszonyban, aki oly kevéssé hasonlított azokra a divatos ruhákba öltözött, ékszerekkel teliaggatott főuri hölgyekre, akiknek társaságában eddig élt.

 

Ez volt a viszály eredeti oka, amelyet még szított a sógornők beleavatkozása, akik minduntalan összevesztek nővérük férjével, mert ez, ugylátszik, nem elégítette ki reményüket, hogy nővérük főherczegi házassága utján fényes élethez jutottak. A perpatvar mind jobban elmérgesedett, a követelménye az ismert válópör lett.


Képünk igen világos bizonyítéka a főherczeg azon vádjának, hogy a felesége nem törődött az öltözködéssel. Igaz, hogy mostanában meleg van Bécsben, de egy volt főherczeg felesége mégis csak más ruhát vehetne föl, mint amilyenben képünkön láthatjuk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Wölfling Lipót elvált felesége, az egykor oly szép Adamovics Vilma két növérével sétál Bécs utczáin. Középen láthatjuk Wölflingnét Wölfling Lipót, az egykori Lipót Ferdinánd főherczeg tiroli nemzeti viseletben
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98