Dtum
Login with Facebookk
1907 | Február

Apróságok

A nagy hideg és a katonaság

 

A budapesti katonai térparancsnokság rendeletet adott ki, hogy a míg a nagy hideg tart, a legénység szolgálatban sem köteles csákót viselni, hanem egyszerűen sapkát, a melynek ellenzője védi a füleket a megfagyástól. Ezenkívül a katonai ruharaktárakból a legénység minden tagjának a rendes köpenye fölé egy-egy pótköpenyeget adtak ki s így a katonák most két köpönyeget viselnek.

 

Vadember a barlangban

 

Tankóczi Gyula szatmári főkapitány a város határán a cserjésben vadászva, véletlenül egy föld alatti barlangra bukkant, a hol egy valóságos vadembert fedezett fel. A főkapitány csendőrökkel szállíttatta ezt az embert a városházára és kitűnt, hogy neve Laboncz János, 27 éve lakik az erdőben, növénynyel táplálkozott, beszélni már keveset tud és külseje borzadályt kelt. A rendőrség a barlanglakó embert kórházba szállíttatta.

Takács Zoltán kiszabadulása

 

Dr. Takács Zoltán, az egykor annyira népszerű ifjusági vezér s az utolsó évtized bűnkrónikájának egyik legismertebb alakja, a napokban kiszabadult a szegedi Csillag-börtönből. Hét évre volt elítélve Takács, de mint jó magaviseletű rabot, büntetésének lejárta előtt tíz hónappal föltételesen szabadlábra helyezték.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98