Dtum
Login with Facebookk
1907 | Május

A „BBTE” Toldy jubileumi vándordíj-versenye

1907. május 9.


Áldozó csütörtökön, május hó 9-én tartotta meg a B.B.T.E. nyári tornaünnepélyét a szénatéri versenypályán. Ezuttal azonban tekintettel a velenczei készülődésre, csak a Toldy vándordíj-versenyt tartotta meg az egyesület. Fadrusz János elhunyt mesterünk remekművéért 4 egyesület versenyzett. A védő: Postások egyesülete, az Óbudai Torna-Egylet, a BBTE., vidékről pedig az Aradi Torna-Egylet. A versenybíróságnak, - a melynek tagjai: dr. Czölder János, Galambos Ede, Iszer Károly, Ruda Győző és Sulyok János voltak, - a díjért küzdő csapatok ezuttal nehéz munkát adtak.


Elsőnek a Budaiak, utánuk ÓTE., majd Arad, legutoljára pedig a szabályok értelmében a védő csapat, a Postások dolgoztak. A verseny szenzáczióját a Postások női és az OTE vegyes nő és férfi minta-csapatainak tornázása képezte. A versenybíróság ítélete folytán a gyönyörű vándordíjat az Aradi T.E. nyerte meg, akiket legelsőnek, az idegen földön, Velenczében a magyar névért síkra szállt csapat távirata üdvözölt.


A díj méltó kezekbe került, ezuttal először vidékre. Sikerük oroszlánrésze kitűnő művezetőjüké, Nagy Sándoré.

 

A Postásoké az erkölcsi győzelem. Ezen tevékenység egyesületének érdeme, hogy kiállították az első női minta-csapatot egy nyilvános nagy kaliberű versenyre.


Az Óbudaiak munkája, művezetőjüket Bábel Rezsőt dicséri. Egy vegyes anyag összeállítása nem a legkönnyebb dolog, ami azonban kitűnő művezetőjüknek teljesen sikerült. A gyakorlatok, - a melyek félig meddig svéd motívumokból állottak, tetszetős összeállítása, amely helyenként nagyon szép képet adott, a Postásokénál nehezebb konceptusa meghozta a közönség spontán elismerését is.


A B.B.T.E. svéd gyakorlatokat mutatott be. Kivitel tekintetében talán ők dolgoztak legjobban, bár nálunk is előfordult egy pár apróbb hiba.


A versenybíróság ítélete általában megnyugvást keltett a nagyközönségben és a versenyző egyletekben egyaránt. A kedvező időjárás csak emelte az ünnepély fényes sikerét, melyen óriási nagyszámu nézőközönség jelent meg.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98